14 de novembre del 2012

Mònica Oltra (Compromís), a Tortosa: 'Quan ens independitzarem de la tirania dels mercats?'


TORTOSA (Baix Ebre).- La portaveu dʼIniciativa pel País Valencià i diputada per la coalició Compromís, Mònica Oltra, va visitar dimarts les Terres de lʼEbre per donar suport a  ICV-EuiA, amb Jordi Jordan com a número 2 per la demarcació de Tarragona. Així, amb motiu d'una compareixença davant del CAP del Temple a Tortosa i una posterior conferència a Alcanar, la diputada valenciana va demanar el suport per als partits que, com ICV-EuiA, sol·licitaran una auditoria del deute per saber quin es legítim i quin és il·legítim.

Oltra va explicar que “sʼestan sociabilitzant els deutes bancaris per avarícia i mala gestió”. Un aspecte en el que també va incidir el candidat ebrenc, Jordi Jordan, qui va recordar que “PP, PSOE i CiU han injectat 40.000 milions dʼeuros als bancs, pràcticament la mateixa quantitat (38.000 milions d'euros) que sʼha retallat en serveis públics com ara la sanitat i l'educació: són vasos comunicants”. A més, Oltra va voler remarcar que “esta xifra, a sobre,  correspon als interessos i no a lʼamortització de
capital”. Per això, “el deute que sʼhaja contret amb inversions per al benestar social sʼha dʼassumir, però aquell deute que no ha servit per a lʼinterès general sinó que ha servit només per enriquir encara més les oligarquies, este no sʼha dʼassumir: la crisi lʼestà pagant qui no lʼha generat i això sʼha dʼacabar”.

En esta línea, Jordan va denunciar “lʼabús de poder que suposa  que els actuals governants salven abans els bancs que la gent o els casos dʼevasió fiscal”, i va demanar “una economia al servei de les persones i una democràcia real que evite la corrupció demostrada fins ara”. Oltra, en el mateix sentit, va afegir que “tots els pobles tenen dret a decidir, però, –es va preguntar- quan demanarem la independència de la tirania dels mercats?” D'altra banda, la diputada per Compromís i portaveu dʼIniciativa al País Valencià va recordar, a més, que “ʼlʼarticle 135 de la Constitució Espanyola blinda els bancs i els posa com a primers en ser salvats”. De fet, va anar més enllà per dir que “això ens aboca a ser desobedients: si tenim la majoria social no seʼn sortiran. I tant si podem canviar les coses!”, va dir fent referència a lʼeslògan de campanya dʼICV-EuiA, formació per la qual va demanar el vot per al 25 de novembre.

Finalment, Mònica Oltra i Jordi Jordan van demanar “construir un imaginari pel qual la gent sàpiga que podem canviar el model de societat i sortir de la crisi dʼuna manera més justa”. Segons la diputada i el candidat “els governants actuals, al servei dels mercats, volen generar temor i culpa amb frases com  ʻhem viscut per sobre de les nostres possibilitatsʼ, per això fem una crida a la mobilització, a exercir al dret a vot per canviar les coses i a fer un exercici de pedagogia i resistència”.

Imatge: ICV Terres de l'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta