17 de novembre del 2012

Nou carreteres, tallades per les inundacions a Tortosa, l'Aldea, Ulldeona, la Sénia i Roquetes



TERRES DE L'EBRE.- Els Bombers de la Generalitat han rebut fins les vuit del vespre una setantenta d'avisos per atendre emergències relacionades amb les intenses pluges que cauen des d'aquesta tarda a les Terres de l'Ebre. De la setantenta d'avisos, 48 han estat a Tortosa, on les precipitacions han causat nombroses inundacions als barris de Sant Llàtzer, el Temple i Ferreries, i han deixat alguns barris sense llum. D'altra banda, les carreteres afectades per les inundacions ja són nou, totes elles a Tortosa, l'Aldea, Ulldecona, la Sénia i Roquetes. Al llarg d'aquesta tarda s'han superat els 100 litres per metre quadrat a Ulldecona (119), La Senía (105) i Tortosa (101). Es manté en prealerta el Pla Inuncat.

Les pluges continuen caient amb força a les Terres de l'Ebre. Els Bombers han rebut una setantena d'avisos -48 a Tortosa- fins les vuit del vespre. La majoria de sortides han estat per atendre inundacions en baixos, acumulació d'aigua a la via pública i per vehicles embarrancats per l'acumulació d'aigua.

Davant la previsió de pluges que continuaran durant aquesta nit i diumenge, la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPCP) ha posat en prealerta el Pla de Protecció Civil per al risc d'inundacions a Catalunya (Inuncat).

D'altra banda, el nombre de carreteres tallades per les inundacions continua creixent, i arriba a la desena. A Tortosa estan tallades la C-12 entre els quilòmetres 12 i 12,5 i 17 i 18, i la C-42 entre els quilòmetres 3 i 12. A l'Aldea està tallada la N-340 entre els km 1.085 i 1.087. A Ulldecona està afectada la TP-3311 entre els km 13 i 16 i la TV-3322 entre els km 2 i 2,5.

També estan tallades la N-340 entre els km 1.085 i 1.087 a l'Aldea; la T-331 entre els km 21 i 21,5 a Amposta i a la TP-3311 a l'altura de la Sénia es fa desviament per la TV-3319 al quilòmetre 22.

L'Ajuntament de Tortosa ha emès un comunicat en què demana extremar la precaució a tots els barris però especialment a les zones properes als barrancs que ja es van desbordar el 20 de novembre de l'any passat en un episodi extrem de pluges. El consistori fa una crida a no utilitzar el vehicle excepte extrema necessitat, no sortir de casa i trucar a la policia local per qualsevol incidència.

Via ACN (Anna Ferràs)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta