27 de novembre del 2012

Òmnium de l’Ebre demana una entesa del bloc sobiranista




TORTOSA (Baix Ebre).- La presidenta d’Òmnium Cultural a les Terres de l’Ebre, Dolors Queralt, ha fet aquest dimarts una crida al diàleg de les forces polítiques, després de les eleccions al Parlament del passat 25 de novembre. Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Queralt ha fet una valoració molt positiva de l’increment del vot sobiranista i a favor de la celebració d’una consulta pel dret a decidir, amb un total de 84 escons. Segons la presidenta de la seu d’Òmnium a l’Ebre, més enllà de la baixada en diputats del grup de Convergència i Unió, la pluralitat del bloc sobiranista al Parlament obre la porta a què més catalans i catalanes se sentin representats i participen en el procés perquè Catalunya puga esdevenir un nou estat d’Europa. De fet, ha estat en aquest sentit, que Queralt ha afirmat que l’objectiu d’Òmnium és servir de pal de paller per a la construcció nacional, i establir ponts de diàleg entre els diversos partits del bloc sobiranista perquè s’entenguen i siguen capaços de donar resposta a les demandes de la ciutadania.

En la mateixa entrevista, i ja a títol personal, Dolors Queralt ha afirmat que veu a Artur Mas i a Oriol Junqueras “amb ganes d’entendre’s”. Segons ha dit, tant el líder de Convergència i Unió com el president d’Esquerra han entès que no tenen una altra opció i que no poden decebre el poble de Catalunya. En aquesta línia, la presidenta d’Òmnium Cultural a les Terres de l’Ebre ha afirmat que també seria bo incorporar Iniciativa per Catalunya en l’aliança per tirar endavant el procés cap al dret a decidir. De fet, Queralt ha afirmat que serà difícil establir un pacte de govern tan ampli, però sí que ha apostat per una entesa al Parlament entre Convergència i Unió, Esquerra i Iniciativa, per promoure la celebració d’un referèndum.

Finalment, Queralt ha lamentat que el PSC haja optat per un altre camí, ja que Pere Navarro ja ha descartat qualsevol possibilitat d’entesa amb Convergència i Unió, tot i l’oferiment d’Artur Mas. A banda, la presidenta d’Òmnium a l’Ebre ha afirmat que el govern de l’Estat i el mateix Partit Popular seguiran amenaçant Catalunya i intentant crear un estat d’opinió contrari a la independència.

4 comentaris:

  1. M'està parlant d'un tripartit al Parlament ?
    Ui, ui, ui....Dolors. Aneu al Facebook i llegiu el que ha escrit Jordi Jordan fa uns minuts. No el veig massa per la causa. I a Herrera tampoc.

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. El Sr. duran ja ha parlat. Diu que CiU ha de fer autocrítica. Que han equivocat el discurs i calibrat erròniament l'impacte de la manifestació de la diada. La Ramoneta ha ressuscitat!!!!!


    http://www.elperiodico.com/es/noticias/elecciones-2012/duran-ciu-dificil-pacto-erc-psc-govern-elecciones-catalanas-elecciones-2012-2260771

    ResponElimina
  4. I el grup Godó ha tardat 24 hores en ressituar-se. Vergonyós.
    Des d'un punt de vista particular, em pot agradar més o menys, però la frustració en determinants ambients ( i a pesar dels resultats ) pot ser important.
    Uns, amb la quartada de dir que sinó ens donen suport per " el dia a dia " no hi haurà referèndum ( mira que bé, quan era el més important del mon ) i els altres que si no s'avenen a canviar de polítiques socials no participaran al govern.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta