6 de novembre del 2012

La ministra Pastor replica a Sabaté que el PP farà "tot el que no va fer el govern socialista" pel tram ebrenc de l'A-7


TERRES DE L'EBRE.- La ministra de Foment, Ana Pastor, ha promès aquest dimarts des del Senat que el govern de l'Estat, del PP, farà "tot el que no va fer el govern socialista" per al tram La Jana-L'Hospitalet de l'Infant de l'autovia A-7. Pastor ha fet aquestes manifestacions en resposta a una pregunta del senador de l'Entesa, el tortosí Joan Sabaté (PSC), que li ha preguntat sobre les previsions del govern espanyol i ha recordat que les obres són necessàries per donar una alternativa als peatges als habitants del sud de Catalunya. La ministra també ha reiterat que el corredor ferroviari mediterrani és "una prioritat" per al govern espanyol, com ho demostra el fet que el Port de Barcelona sigui el primer de l'Estat amb sortida en ample internacional.

En la seua resposta, Pastor ha afirmat que el seu govern té previst "fer tot el que no s'ha fet en aquests anys de govern socialista" i ha recordat que el tram entre La Jana i l'Hospitalet de l'Infant té 74 quilòmetres i un cost de 356 milions d'euros; però el govern del PSOE "el va parar al 2005" i el va sotmetre diverses vegades a modificació, de manera que quan ella va entrar al Ministeri "no havia ni tan sols tancat l'estudi informatiu". "Acabarem aquesta infraestructura i actuarem amb responsabilitat", ha afirmat la ministra.

De la mateixa manera, Pastor ha recordat que el projecte encara no té enllestida la declaració d'impacte ambiental, i per tant no se li pot demanar al Ministeri que faci "res irregular". "Com que ara estem en període electoral, ara ve a preguntar per aquest projecte", ha dit la ministra a Sabaté, "però per a nosaltres el corredor viari mediterrani és una prioritat i estem actuant i fent infraestructures malgrat que l'obra definitiva no està en marxa, com la variant de l'Aldea".

La resposta no ha agradat a Sabaté, que ha recordat que les previsions dels pressupostos generals de l'Estat es limiten de 5.830 euros per al 2013. "Ens temem que les previsions del seu govern siguin no executar aquest tram", ha dit el senador, que ha recordat que malgrat les "dificultats" de les administracions, aquesta és una inversió "estratègica per al conjunt del país". "És una qüestió d'absoluta urgència i inexcusable", ha dit, "i ens mereixem una resposta a l'alçada del que cal esperar del govern d'Espanya", ha afirmat Sabaté.

Via ACN
Imatge Gobierno de España

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta