2 de novembre del 2012

Plena ocupació a la Terra Alta coincidint amb la 25a Festa del Vi de Gandesa


GANDESA (Terra Alta).- Gandesa ja està a punt d’encetar els actes de la 25a edició de la Festa del Vi. La Mostra de Vins obrirà les portes aquest divendres, a partir de les set del vespre. Oferirà la més amplia representació de la Terra Alta vinícola que ha tingut al llarg d’aquestos vint-i-cinc anys: 27 cellers. Amb això, el 70% dels cellers embotelladors inscrits a la DO “Terra Alta” estaran exposant, oferint i venent els seus vins al llarg de tot el cap de setmana. El cost de 5 degustacions i la copa serà de 10 euros. D'altra banda, en el mateix escenari de la mostra, durant dissabte i diumenge, repeteixen “les punxades”, elaborades per 13 dels restaurants participants a les Jornades Gastronòmiques del Corder de la Terra Alta.

Els actes inaugurals arrencaran a les 19:30 i seran presidits pels representants de les entitats organitzadores i pel director general de l’Institut Català del Vi (Incavi), Jordi Bort. A les nou de la nit, la sala de ball de la Societat Unió Gandesana acollirà el pregó de presentació de la festa, a càrrec de l’actriu tortosina Belén Fabra, qui també conduirà l’acte de lliurament dels premis del Concurs de Vins amb DO “Terra Alta” 2012. Segons fonts del Consell Regulador, organitzador del concurs, s’atorgaran un total de 9 premis i dues mencions especials del jurat. Els actes centrals de la jornada inaugural conclouran amb la III Nit de les Garnatxes Blanques, que se celebrarà al celler noucentista de Gandesa, obra de Cèsar Martinell que data del 1919. Des de fa dies ja estan exhaurides les 450 entrades per a aquesta vetllada nocturna, dedicada a la varietat de raïm insígnia de la comarca.

Per la seua banda, l’alcalde de Gandesa i president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz, ha manifestat que “la Festa del Vi a Gandesa s’ha consolidat com un pol d’atracció turístic per a tota la Terra Alta”. I és que durant aquest pont s’haurà aconseguit el 100% d’ocupació als allotjaments de la comarca.

La Festa del Vi a Gandesa va iniciar el seu camí l’any 1987. La Comissió Organitzadora està formada per la Societat Unió Gandesana, l’Ajuntament de Gandesa, el Celler Cooperatiu de Gandesa, i el Consell Regulador DO “Terra Alta” com a col·laborador tècnic. Aquesta comissió treballa amb la finalitat d’aconseguir una oferta lúdica i cultural que posi l’accent en la qualitat i la singularitat dels vins DO “Terra Alta”, la riquesa i l’autenticitat de l’entorn, i el treball de la gent, especialment dels productors i elaboradors dels vins. La 25a edició se celebra del 2 al 4 de novembre.

Imatge Festa del Vi de Gandesa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta