22 de novembre del 2012

Preacord entre sindicats i direcció de Cemex: 136 acomiadats amb 30 dies i 3.000 euros


ALCANAR (Montsià).- La plantilla de la fàbrica de ciment de Cemex a Alcanar votarà aquest divendres a la tarda el preacord assolit entre sindicats i l'empresa, que preveu indemnitzar els treballadors afectats per l'ERO amb 30 dies per any treballat en 22 mensualitats i 3.000 euros lineals. Finalment, la direcció ha accedit a ampliar de 19 a 30 el nombre de treballadors que podran mantenir la seua ocupació a la fàbrica canareva -xifra que inclou tres llocs al departament de neteja, que fins aquests moments efectuava una empresa externa-, després dels 136 acomiadaments. El preacord haurà de ser ratificat amb el 51% dels vots favorables dels treballadors de tots els centres de Cemex afectats arreu de l'Estat.

A la planta d'Alcanar, el període de votació s'estendrà des de dos quarts de dues fins dos quarts de cinc de la tarda, quan es tancarà l'urna. Els representants de la comissió negociadora i del comitè d'empresa han celebrat aquest dijous a la nit una assemblea amb els treballadors afectats, per traslladar-los tota la informació relativa al contingut de la proposta perquè la valorin i votin en conseqüència. Aquest divendres, precisament, finalitza el període de 30 dies legalment establert per a les negociacions entre representants de la plantilla i la direcció per acordar els termes de l'ERO.

Amb les noves condicions del preacord, finalment serien 136 dels 166 en plantilla els treballadors que aniran al carrer, onze menys dels inicialment previstos després que la direcció de Cemex haja acceptat mantenir vuit treballadors més i internalitzar el servei de neteja, que suposarà tres llocs addicionals. A banda, i en l'àmbit estatal, l'empresa s'ha compromès a recol·locar 59 treballadors més en els diferents centres què disposa. De moment, es desconeix quants d'ells podrien procedir de la planta d'Alcanar.

"Com a percepció personal, crec que sí -que tirarà endavant-", ha explicat a l'ACN el president del comitè d'empresa de la planta d'Alcanar, Adriano Prados. "Pensem que no hi haurà problema perquè d'opcions n'hi ha poques. Hem fet el que havíem de fer i lluitat tot el que havíem de lluitar a Madrid i on sigui. Que votin en conseqüència: els hem donat tota la informació i tot el que els havíem de donar. Ara està en mans de la gent", ha afegit.

Tot i les sospites que podria ser venuda o tancada, la direcció de Cemex ha transmès als treballadors que la seua intenció és "tenir la planta oberta". "Ells diuen que han pres la decisió per qüestions de mercat. S'han compromès que si algun dia això tira endavant i necessiten treballadors agafaran, més o menys, la gent que ara acomiada. El que no sabem és en quines condicions les agafaran després. El futur no el sabem", ha certificat un escèptic Prados.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta