19 de novembre del 2012

Recoder sosté que encara hi ha un any de marge per iniciar la descontaminació del pantà de Flix


FLIX (Ribera d'Ebre).- El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha assegurat aquest dilluns, durant una visita a Tortosa, que el govern de l'Estat encara té un any de marge per iniciar l'extracció dels llots contaminats de l'embassament de Flix sense perdre els fons europeus. Recoder ha clarificat que la subvenció europea s'ha de justificar a 31 de desembre del 2015, i que el termini d'execució de les obres és de 24 mesos. "Si comencem l'1 de gener de 2014, tenim dos anys per acabar-les, i ara tenim més d'un any per acabar totes les obres d'emergència necessàries per iniciar la retirada", ha manifestat. El conseller ha confessat sentir-se "incapaç d'entendre" les presses del govern de l'Estat per iniciar les obres.

Recoder ha reiterat que la voluntat del Govern és que es facin les obres al més aviat possible, però "sense assumir riscos que són absolutament innecessari". El conseller ha rebatut així les crítiques d'alguns sectors que asseguraven que si no s'inicien les obres de forma "imminent" es perdran els fons europeus que financen la descontaminació de l'embassament. "Hi ha temps i no entenc aquestes presses, o hi ha alguna cosa que no ens han explicat i que mirarem d'esclarir o sóc incapaç d'entendre-ho", ha afegit el conseller.

Davant la insistència del govern espanyol d'iniciar l'extracció, aproximadament a finals d'any, Recoder ha explicat que aquest mateix dilluns el secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat, Josep Enric Llebot, i el director de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), Leonard Carcolé, es reuneixen a Madrid amb la secretaria d'Estat de Medi Ambient. "Intentarem treure'n l'aigua clara de perquè tenen tanta pressa de començar l'extracció sense que estiguin acabades les obres del pla de restitució", ha conclòs.

Via ACN (Anna Mayor)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta