14 de novembre del 2012

Roig (CiU) aposta per l’estat propi i rebutja els ‘xantatges’ del PP i PSC contra la independència



AMPOSTA (Montsià).- L’exalcalde d’Amposta, el convergent Joan Maria Roig, s’ha manifestat aquest dimecres a favor del dret a decidir del poble català, i ha defensat la necessitat que Catalunya puga esdevenir un nou estat d’Europa. Durant una entrevista d’actualitat a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Roig ha afirmat que l’endemà de les eleccions del 25 de novembre, la Generalitat de Catalunya ha d’iniciar el camí cap al dret a decidir, passe el que passe, al marge de l’opinió del govern de l’Estat espanyol i acollint-se a la llei de consultes aprovada pel Parlament. En aquest sentit, l’exdiputat i també exsenador de CiU ha afirmat que el que cal fer és millorar els mecanismes de consulta que té Catalunya, encara que el Partit Popular puga portar la iniciativa del govern al Tribunal Constitucional.

En aquest sentit, Roig ha afirmat que els catalans no han de tenir por de les diferents “amenaces, insults i xantatges emocionals i morals” que arriben des dels mitjans de comunicació de la caverna mediàtica, però també des del Partit Popular i des del PSOE. L’exalcalde d’Amposta ha fet una crida a la tranquil·litat i a la confiança en el rumb que ha fixat el president de la Generalitat, Artur Mas. En la mateixa línia, Roig ha remarcat que el problema de les classes dirigents d’Espanya és que saben que perdran la mamella dels impostos catalans, i tota una sèrie de privilegis.

D’altra banda, Roig també ha volgut contestar la candidata ebrenca del PSC, Núria Ventura, que en el míting que els socialistes van fer dilluns a Tortosa va afirmar que rebutjava la independència de Catalunya perquè no s’imaginava una frontera separadora al mig del riu Sénia. L’exalcalde d’Amposta ha afirmat que els “xantatges” que s’estan escoltant en relació a les fronteres són “absurds”, ja que ell mateix té relacions familiars amb el sud de França. De fet, ha explicat que la seua dona és de Perpinyà, i que els seus fills tenen doble nacionalitat, espanyola i francesa.

En aquest sentit, Roig ha afirmat que ha arribat l’hora de la veritat, i que Catalunya ha iniciat “un camí de no retorn”. A més, l’exalcalde d’Amposta ha demanat una majoria absoluta suficient per a CiU, tot i que ha afirmat que veuria de bon ull assolir pactes amb Esquerra. Amb tot, Roig ha volgut reiterat que la gestió econòmica del tripartit, amb els republicans al govern, va ser “nefasta” per a la Generalitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta