15 de novembre del 2012

Roigé situa el suport a l'agricultura de l'Ebre en el màxim ordre de prioritats de CiU


TORTOSA (Baix Ebre).- La candidata de CiU per a les Terres de l’Ebre, Meritxell Roigé, ha explicat aquest dijous les propostes de la federació nacionalista quant a polítiques agràries. La número 4 de CiU per Tarragona, acompanyada pel delegat del govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès; del president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, i de la candidata de CiU pel Montsià, Annabel Marcos, ha volgut deixar clar que "qui més creu" en l’agricultura del territori és CiU.

"No renunciem a la implementació de noves indústries o del sector serveis, però volem centrar-nos especialment en el sector de l’agricultura”, ha afirmat Roigé. Així, ha explicat que a la Ribera d’Ebre cal impulsar els regadius i la promoció de l’oli de la comarca; al Baix Ebre, donar suport al sector citrícola i de l’oli, al mateix temps que als arrossaires, amb motiu de la reforma de la Política Agrícola Comunitària (PAC) i per garantir la viabilitat de les mesures agroambientals. Pel que fa al Montsià, CiU defensa el manteniment de les ajudes agroambientals per a diferents conreus i, especialment, per a l’arròs, l’oliva i els cítrics. A més, CiU impulsarà la posada en funcionament del canal de regadiu Xerta-Sénia. Finalment, a la Terra Alta, finalitzaran la fase VI i última del Reg de la Zona Oriental de la Terra Alta, i augmentaran més hectàrees de regadiu a Caseres, Arnes, Horta de Sant Joan i Prat de Comte.

En aquest sentit, Roigé ha defensat "la importància cabdal de l’agricultura per al nostre en territori. Fem un programa en positiu explicant les nostres propostes, no com d’altres que l’únic objectiu que tenen és criticar les nostres", ha conclòs.

Per la seua banda, Xavier Pallarès ha destacat el pes dels productes agraris a les Terres de l’Ebre. Pallarès s’ha referit a la futura reforma de la PAC i ha afirmat que "ens hi juguem molt". "Catalunya aporta a Europa més que no pas rep, i davant d'un escenari amb estat propi continuarem rebent aquests ajuts europeus. A més, el nostre conseller podria negociar directament amb Europa, sense Espanya com a intermediària i defensaria millor i d’una manera més directa els interessos dels nostres pagesos", ha dit Pallarès..

Finalment, Lluis soler  ha llançat un missatge de tranquil·litat a tots els pagesos, davant dels discursos de la por. Sense anar més lluny, Soler ha assegurat que l’eurodiputat per CiU, Ramon Tremosa, ha formulat més de 80 preguntes i més de 100 esmenes perquè puguen cobrar el dret de superfície. També perquè es tinga en compte les zones humides que produeixen bens públics dintre de la PAC, com ara el Delta de l’Ebre. "Amb l’estat propi, continuarem sent beneficiaris de la PAC", ha conclòs Soler.

Imatge: CiU Terres de l'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta