28 de novembre del 2012

Salvadó descarta l'entrada d'ERC al govern i anima CiU a trencar els pactes amb el PP


TORTOSA (Baix Ebre).- La Federació d'ERC a l'Ebre ha valorat aquest dimecres satisfactòriament els resultats obtinguts a les Terres de l'Ebre on, com a Catalunya, també han estat segona força. El número 2 de la candidatura i diputat electe, Lluís Salvadó, ha agraït el suport rebut i ha reivindicat que, un cop més, les Terres de l'Ebre són la regió en què ERC ha obtingut els millors resultats de Catalunya. "N'estem molt satisfets perquè això fa només vuit anys era absolutament a la inversa, i ara volem consolidar-nos com l'alternativa d'esquerres al territori", ha afegit. Sobre les negociacions amb CiU, Salvadó ha insistit que caldrà que la federació nacionalista es replantegi pactes amb el PP en altres administracions, com ara les diputacions.

Salvadó ha destacat que ERC també ha estat segona força a les quatre capitals de comarca, per darrera de CiU, i que s'ha aconseguit homogeneïtzar la presència dels republicans al territori, fins i tot, en un dels seus punts febles com és la Terra Alta. El futur diputat ha assegurat que afronten la pròxima legislatura amb l'objectiu de fer sentir amb força la veu de les Terres de l'Ebre al Parlament. "Volem ser importants per a Catalunya i que l'Ebre s'atengui de forma prioritària sobretot per les mancances històriques que arrosseguem", ha remarcat Salvadó.

Com a secretari general adjunt d'ERC, Salvadó també ha valorat l'inici de negociacions que CiU ha obert per formar govern. "Per ERC no és prioritari entrar al Govern, però ens hem compromès a garantir la seva estabilitat si CiU està disposada a complir una sèrie de condicions", ha manifestat. En aquest sentit, el republicà ha assegurat que en tot el que suposi avançar cap a la independència, ERC "hi posarà el coll", però ha deixat clar que les posicions socials entre Esquerra i CiU estan molt allunyades. "Ho estan tant que creiem que no és compatible que formem part del mateix Govern", ha afegit Salvadó, tot avançant-se unes hores al que després anunciaria el mateix Oriol Junqueras després de reunir-se en un dinar amb el president de la Generalitat en funcions, el convergent Artur Mas.

Sobre els pactes que CiU té amb el PP en altres administracions, Salvadó també ha estat clar i ha demanat als convergents que caldrà "ser coherents" per no debilitar un procés tan complicat com el de la independència. "Per tirar endavant un procés com aquest, si ens ho creiem de debò, necessitem que el Govern tingui el suport de les màximes administracions del país. Si no tenim una gran majoria institucional a Catalunya, difícilment ho aconseguirem. I amb un vicepresident de la Diputació de Barcelona com Alberto Fernàndez Díaz no ho podrem fer", ha conclòs.

Via ACN (Anna Mayor)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta