15 de novembre del 2012

Salvadó (ERC) aposta per tornar a descentralitzar serveis com ACC1Ó


TERRES DE L'EBRE.- El número 2 per Tarragona de la coalició ERC-Catalunya Sí, el rapitenc Lluís Salvadó, ha comparegut aquest dijous acompanyat per la candidata pel Baix Ebre Irene Negre, per valorar diversos aspectes econòmics de les Terres de l’Ebre. Salvadó ha recordat els 16.000 aturats del territori i la situació de fractura social que es viu a causa del "desmantellament del teixit econòmic i empresarial que estan patint les Terres de l’Ebre". Per al republicà, més enllà de la situació de crisi mundial, les polítiques que han portat a terme el PP i CiU també són responsables de l'atur, de les retallades socials i de la manca d'inversions.

Aquest "desmantellament de l’estat del benestar" també respon, segons Salvadó, en el cas de les Terres de l’Ebre, "a un cert model de país que ha comportat fer marxa enrere en aspectes com ara el desplegament de serveis territorials i la seva recentralització". "I això ens ha fet perdre competències i serveis que s’havien implementat al nostre territori’, ha manifestat l'exedelegat, que ha posat com a exemple el tancament de la delegació d’ACC1Ó a les Terres de l’Ebre i la seva recentralització a Tarragona. El candidat, a més de criticar el tancament, ha apostat per "recuperar tots els serveis de suport a les empreses que es prestaven a les Terres de l’Ebre, com és el cas d’ACC1Ó".

Des d’ERC es vol, segons Salvadó, "un reforçament de les estructures que donin suport a la internacionalització i la venda a l’exterior del nostre teixit empresarial, i més en un moment en què l’únic mercat que està viu és l’europeu". Salvadó ha proposat "crear plataformes d’exportació i projectes que vagin encaminats a  facilitar la feina de les nostres empreses", i ha posat com a exemple el desplegament de la fibra òptica impulsat per l’anterior govern d’esquerres. "Ara hem de prioritzar i desenvolupar aquelles infraestructures d’un cost més assequible, però que tinguin una incidència més directa sobre la competitivitat de les nostres empreses". Per millorar el finançament de les empreses, ERC vol transformar l’Institut Català de Finances en un banc que doni cobertura i supleixi les mancances que ara té els sistema financer, per fer arribar diners a les empreses i el teixit productiu de Catalunya".

Per acabar, Salvadó ha qualificat de "dramàtic" que les subvencions als programes de suport al desenvolupament local que el Departament d’Empresa i Ocupació ha publicat aquests dies només es donin a entitats locals que representen més de 20.000 habitants. Per al candidat republicà, "això vol dir que s’està retornant a l’antiga visió que aquest país només es desplega mitjançant les grans ciutats, i així és com aquestes línies d’ajut deixen fora més de 50 municipis del nostre territori". Per a Salvadó, queda clar que "les polítiques de CiU responen a un model determinat de país en què les Terres de l’Ebre no són prioritàries, i d’aquí que es desmuntin i recentralitzin cap a Tarragona serveis que ja teníem, com és el cas d’ACC1Ó, i d’altra banda ajudes i subvencions per a les grans ciutats que deixen fora de joc municipis petits que són el 99 % del nostre territori".

Imatge: ERC Terres de l'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta