9 de novembre del 2012

Salvadó: ‘ERC farà costat a Mas si porta Catalunya cap a la independència’



TERRES DE L'EBRE.- El número dos d’Esquerra per la demarcació de Tarragona, el rapitenc Lluís Salvadó, ha afirmat aquest divendres que les Terres de l’Ebre són un dels territoris del país amb més motius i més interessats en votar per la independència de Catalunya, amb motiu de les eleccions al Parlament del proper 25 de novembre. Durant la seua participació l’informatiu matinal Primera Columna, que ha estrenat les entrevistes de Canal 21 Ebre als candidats ebrencs per al 25N, Salvadó ha assenyalat que Esquerra afronta la campanya amb il·lusió pel futur del país i amb l’objectiu de ser la segona força, tant al Camp i l’Ebre com en el conjunt de Catalunya. En aquest sentit, el candidat ebrenc d’Esquerra ha remarcat que confien en les opcions dels republicans per assolir el segon i fins i tot un tercer diputat per la demarcació de Tarragona, ja que fa dos anys van quedar-se a pocs vots d’aconseguir doblar la seua representació. De fet, el mateix Salvadó va quedar-se a les portes del Parlament en els comicis del 2010.

Com en altres eleccions, Esquerra farà una campanya pròpia i diferenciada per a les Terres de l’Ebre. En aquest sentit, Salvadó ha explicat que la campanya territorial dels republicans estarà centrada en tres eixos: el reconeixement institucional de les Terres de l’Ebre, amb la creació de la vegueria en el marc de la futura República Catalana; la reconstrucció de l’estat del benestar, amb l’aplicació de polítiques socials; i la defensa del medi ambient i dels recursos naturals del territori, amb l’oposició als transvasaments i les polítiques per superar els riscos de l’energia nuclear.

D’altra banda, el també secretari general adjunt d’Esquerra, responsable de la campanya d’Oriol Junqueras a la presidència de la Generalitat, ha afirmat que els republicans representen el veritable vot útil independentista, sense deixar de banda el discurs en defensa dels serveis públics de qualitat i les polítiques socials. De fet, Salvadó ha advertit que una majoria absoluta de CiU seria perjudicial per a l’estat del benestar i també per al procés d’assoliment de l’estat propi per a Catalunya. Amb tot, el candidat ha afirmat que Esquerra donarà suport a Artur Mas si CiU no té la majoria absoluta, però sí la determinació de portar Catalunya cap a la independència.

Segons Salvadó, Esquera no deixarà de banda reivindicacions històriques com la millora de les carreteres i de les infraestructures ferroviàries, o l’alliberaments dels peatges de l’AP-7. També la necessitat que els pagesos de les Terres de l’Ebre i de la resta del país rebin més ajuts de la Unió Europea.

1 comentari:

  1. És trist que un partit històric com ERC ara en aquest moment tan important al que més aspire és a convertir-se en comparsa de CiU enlloc de vertebrar un front independentista i d'esquerres que fes front al neoliberalisme salvatge de CiU (el PP amb estelada, basicament) i obligues a CiU a pactar en els temes socials enlloc d'abraçar incondicionalment la Disneylandia que ens esta venent Artur Mas, lo fill de l'Amo (Oriolet Pujol), Ferran I de Tortosa i la Meritxelleta...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta