14 de novembre del 2012

Salvadó (ERC) rebuja la 'negligència' de l'Estat i de la Generalitat per descontaminar el pantà de Flix


TORTOSA (Baix Ebre).- L'exdelegat de la Generalitat i candidat ebrenc d'ERC a les eleccions del 25-N, Lluís Salvadó, ha afirmat aquest dimarts que és "intolerable la negligència i la incapacitat dels actuals governs de la Generalitat i de l’Estat per solucionar la descontaminació de l’embassament de Flix". De la mateixa manera, Salvadó també ha rebutjat la interconnexió de xarxes que ha tornat a proposar l'Agència Catalana de l'Aigua, ja que a la pràctica suposa un nou intent de transvasament de l'aigua de l'Ebre cap a Barcelona.

Salvadó ha comparegut a la seu d'ERC de Tortosa acompanyat per la majoria d’alcaldes d'ERC a les Terres de l'Ebre, per denunciar "les principals amenaces que té plantejades el riu Ebre". Primer, Salvadó ha destacat la descontaminació de l’embassament de Flix recordant que l’any 2010 va quedar pactat entre el govern de la Generalitat i el govern espanyol el pla de neteja i restitució territorial. ‘Un projecte perfectament definit, escrit, concretat, amb finançament, i que només calia implementar-lo en el termini màxim de dotze mesos’, segons Salvadó. "Ara, però, a ERC veiem amb perplexitat com dos anys després d'aquell conveni, i dos anys després de CiU al govern català, encara el més calent està a l’aigüera", ha lamentat Salvadó. "Es passen la pilota d’una administració a l’altra i mentrestant es poden perdre unes subvencions que venien d’Europa per finançar aquestes obres, i es poden quedar les obres a mig fer, després de que els governs d’esquerres vam aconseguir 200 milions per sanejar l’embassament de Flix", ha conclòs.

D'altra banda, Salvadó ha denunciat que "el govern de l’Estat continua autista respecte els problemes del riu Ebre, tal com hem vist amb el tema de la mosca negra i ara també amb el cargol poma, malgrat que la competència sobre el riu és seva". El candidat republicà també s’ha mostrat molt preocupat perquè el cargol poma ha passat ja a tenir una afectació a tot el Delta.

Imatge: ERC Terres de l'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta