1 de novembre del 2012

Salvadó (ERC): ‘Volem que les Terres de l’Ebre apareguin en primera persona i siguin protagonistes de la República Catalana’


TORTOSA (Baix Ebre).- La federació de l’Ebre d’ERC ha fet balanç aquest dimecres de la feina parlamentària sobre les Terres de l’Ebre durant aquesta legislatura, a càrrec del diputat Sergi de los Rios. A més, també ha presentat els seus candidats a la llista electoral per les eleccions del proper 25 de novembre. De los Rios ha qualificat el "balanç de la feina feta" de "compromís amb les Terres de l’Ebre", davant d’un govern de la Generalitat que "ha desatès les Terres de l’Ebre". Segons el diputat republicà, "havia costat molt d’esforç situar aquest territori com una part més del nostre país amb un pes específic, després de dècades d’estar infravalorats, però malauradament durant aquests dos darrers anys s’ha desfet aquesta feina. S’ha anat marxa endarrere i, per tant, s’ha perdut pes polític per desatenció del mateix Govern".

De los Rios ha recordat que, "a les Terres de l’Ebre, les retallades en sanitat, educació i serveis socials tenen un doble efecte, perquè no només es deixen de prestar uns serveis i són menys polítiques socials, sinó que desarticulen un territori que s’estava construint". El diputat ha denunciat "la deixadesa de CiU, ja que això s’ha fet davant una absoluta passivitat total del delegat del Govern i dels diputats de CiU, que no han lluitat pel territori". El republicà també ha destacat diversos temes que han quedat pendents per l’acabament de la legislatura, com ara la demanda d’ERC de crear un fons de rescat de 4 milions per part dels governs de la Generalitat i de l’Estat, per ajudar els impositors de la secció de crèdit de la Cooperativa de l’Aldea. O també tota la problemàtica del transport escolar i la seua gratuïtat entre nuclis de població d’un mateix municipi. De los Rios ha afirmat que "per poder tirar endavant molts d’aquests temes i perquè hi hagi un present i un futur per a aquestes comarques, necessitem fer el pas cap a la independència".

Per la seua banda, el número 2 d'ERC per Tarragona, el rapitenc Lluís Salvadó, ha agraït la feina feta pel diputat De los Rios. Salvadó s’ha compromès a recuperar les iniciatives que han decaigut i ha definit aquesta legislatura com "dos anys ràpids i grisos, durant els quals la crisi econòmica sovint ha estat la manta que ha tapat les retallades". El candidat republicà ha denunciat l’‘aplicació d’unes retallades ideològiques que han portat una involució i recentralització en alguns dels passos que s’havien fet en el reconeixement institucional i territorial de les Terres de l’Ebre, i que respon a un model territorial determinat que CiU va defensar durant els primers 23 anys de Govern, i que ara han tornat a manifestar’. Salvadó ha manifestat que "anem a construir la República Catalana i les Terres de l’Ebre hi han de ser i volem que el nostre territori aparegui en primera persona i sigui protagonista". A més, el candidat republicà vol que "en aquest nou país s’acabi aquell espoli addicional que tenim les Terres de l’Ebre per ser un territori perifèric, de sud, que ens toca pagar peatge per anar a tot arreu i que a més a més patim l’amenaça constant l’amenaça de l’espoli fluvial". Salvadó ha dit que "el futur econòmic de Catalunya i de les Terres de l’Ebre ha de ser la nostra preocupació durant la campanya electoral i s’hauran de fer propostes de desenvolupament econòmic perquè la crisi econòmica s’està cebant de manera molt intensa a casa nostra, com hem vist amb la caiguda de CEMEX". D'altra banda, el candiat ebrenc ha presentat els diversos membres de la candidatura, destacant-ne "la  representativitat de les quatre comarques i de la força municipalista".

Imatge ERC Terres de l'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta