22 de novembre del 2012

Sánchez Camacho avisa des de Tortosa d'un pacte 'secret' entre CiU i ERC abans del 25-N


TORTOSA (Baix Ebre).- La presidenta i candidata del PP a la presidència de la Generalitat, Alícia Sánchez-Camacho, ha advertit aquest dijous des de Tortosa de l'existència d'un "pacte secret" entre CiU i ERC, que serà una realitat si la federació nacionalista no aconsegueixi majoria absoluta en els comicis del proper diumenge. D'aquesta manera, en la línia del que publicava aquest dijous el diari La Razón en la seua portada, Sánchez-Camacho també ha afirmat en un míting al centre cívic de Ferreries -davant d'unes 250 persones, i enmig de fortes mesures de seguretat-, que les dues formacions nacionalistes podrien mantenir el poder al Parlament, i alhora portar a terme polítiques "separatistes i identitàries", les quals provocarien una fractura social. La líder dels populars catalans ha assegurat que el seu partit no vol una cambra que siga"identitària" i "sobiranista", sinó que treballe per reduir l'atur i fer millors polítiques socials.

Alícia Sánchez-Camacho ha dibuixat aquest dijous dos escenaris posibles per les eleccions al Parlament que se celebren diumenge. Un d'ells és una majoria absoluta de CiU, resultat que comportaria que el futur de Catalunya es dibuixés "d'una altra manera", amb "pensament únic" i "hegemonia convergent". En cas que la federació nacionalista no obtingués diumenge el nombre de diputats que li reportaria la majoria absoluta, la candidata del PP està convençuda que sortirà a la llum un "pacte secret" ja acordat, entre CiU i ERC. L'objectiu d'aquest pacte no és altre, ha dit la presidenciable del PP, que mantenir el poder al Parlament i portar a terme polítiques "separatistes i identitàries", cosa que comportaria "fractura social".

En el míting a Tortosa, Sánchez Camacho ha estat acompanyada pel cap de llista del PP per Tarragona, Rafael Luna, i el president provincial, Alejandro Fernández, a més de la candidata per les Terres de l'Ebre, la senienca Cruz Sabaté. La líder dels populars catalans no ha fet cap referència a la polèmica judicial al voltant de les informacions que ha publicat en els darrers dies el diari El Mundo, sobre les suposats casos de corrupció al voltant de CDC, però sí que ha assenyalat els problemes econòmics i socials que té Catalunya. Davant d'aquest panorama, ha dit, "Mas ha preferit dedicar el pressupost de la Generalitat a sufragar una despesa supèrflua". Segons la candidata del PP, "el candidat a la reelecció per CiU ha preferit construir estructures d'Estat, encara que això hagi suposat acabar amb els pilars bàsics de l'estat del benestar".

D'altra banda, Sánchez Camacho ha presentat el PP com l'única garantia de que Catalunya continuï formant part de l'estat espanyol. A més, ha cridat als tortosins a evitar que CiU aconseguisca la majoria absoluta per no haver de posar fronteres, aranzels i duanes entre els habitants d'Alcanar i els seus veïns dels primers pobles de la demarcació de Castelló. En aquest sentit, arran els crits d'una desena de persones de l'entorn independentista que estaven a la porta de l'antic mercat de Ferreries, i que cridaven a favor d'una "terra lliure", la líder dels populars catalans ha dit que ella també hi està. Però una terra "lliure de veritat", construïda amb "sentit comú, responsabilitat i compromís", i en la qual "els que pensin diferent, siguin igual de catalans".

A més a més, Sánchez-Camacho també ha llançat crítiques contra el PSC. Els ha acusat d'estar "més perduts que mai", just en el moment en el qual el desafiament a l'Estat per part del nacionalisme és major. "Els socialistes catalans no han sabut estar a l'alçada de les circumstàncies", ha sentenciat la líder del PP català, que ha dit que entén que el PSC hagi "amagat" a Zapatero, però s'ha mostrat sorpresa amb el fet que Felipe González no hagi fet acte de presència en la campanya catalana. Segons creu, el dirigent del PSOE no ha volgut venir perquè sap que el PSC està més a prop dels independentistes i d'aquells que demanen el dret a decidir que no pas dels que defensen l'estat espanyol.

Finalment, Sánchez-Camacho s'ha compromès a convèncer el govern de Mariano Rajoy perquè dedique més recursos al desenvolupament de les Terres de l'Ebre. La líder dels populars catalans ha admès que aquesta zona de Catalunya no ha estat ben tractada com altres, i que ha tingut moltes dificultats. El cap de llista del PP per la demarcació de Tarragona, Rafael Luna, també ha lamentat que CiU no haja presentat cap proposta territorial en aquesta curta legislatura.

Via ACN
Imatge: PP de Tarragona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta