18 de novembre del 2012

Set persones d'una mateixa família dels Reguers, greus per la mala combustió d'un generador


TORTOSA (Baix Ebre).- El fort aiguat que aquest dissabte a la tarda va deixar més de cent litres per metre quadrat a Tortosa i en diversos municipis del territori ha tingut finalment un balanç tràgic. Així, l'Ajuntament de Tortosa ha confirmat que la víctima mortal és un veí de la població, Rogelio F.G, de 69 anys, que va morir quan l'aigua del barranc del Galatxo, al terme municipal de Roquetes, es va emportar el vehicle que conduïa. Els Bombers de la Generalitat van rescatar el seu cos la matinada passada. Però, a més a més, aquest diumenge matí, set persones d'una mateixa família dels Reguers han resultat intoxicades per la mala combustió d'un generador elèctrica, ja que aquest poble era una de les zones del municipi de Tortosa que s'havien quedat sense subministrament a causa dels aiguats. Els set ferits, un matrimoni, els seus dos fills, l'àvia i dos nets, han quedat ingressats a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa amb pronòstic reservat.

Al marge dels danys personals, els danys materials són també força importants, i se centren als pobles de Jesús i dels Reguers. Molts veïns dels Reguers treballen aquest matí per netejar els baixos de les seves cases, que ahir van quedar negats per l'aigua. Aquest poble va ser el primer a rebre les conseqüències de l'aiguat, i des de primera hora de la tarda d'ahir dissabte va quedar incomunicat. Avui diumenge, els accessos ja estan lliures, però molts camins han quedat malmesos i alguns vehicles també s'han vist afectats.

A Jesús, la virulència de les aigües al seu pas pel barranc de la Vall Cervera van desbordar el mur de contenció i van acabar entrant a l'institut-escola i a la llar d'infants. Tècnics municipals treballen contrarellotge per netejar les instal·lacions, i intentar que demà dilluns puguin obrir normalment. Diversos camins de Jesús també han quedat danyats.

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, acompanyat de la 1a tinent d'alcalde, Meritxell Roigé, i de l'inspector en cap de la Policia Local, Jesús Fernández, han comparegut aquest matí per fer un primer balanç dels danys materials. Al centre urbà de Tortosa es van produir inundacions a les principals vies d'accés, C-42 i C-12, que van obligar a restringir la circulació. Algun vehicle va quedar atrapat, però sense més conseqüències. Al barri de Remolins, una esllavissada va provocar la caiguda d'una paret en una casa deshabitada al primer carreró de Vilanova. No hi ha haver ferits ni desallotjats.

En aquest sentit, l'alcalde ha agraït el treball dels diferents serveis d'emergències, Bombers, Mossos d'Esquadra, Policia Local i Protecció Civil, així com la col·laboració ciutadana, en un episodi de pluges que no estava previst i pel qual no s'havia advertit del risc de la seua virulència. Protecció Civil, segons ha explicat l'alcalde, s'ha posat en contacte amb l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per participar en el procés d'avaluació de danys. Tots els accessos a Tortosa i als pobles ja estan normalitzats i el subministrament elèctric, que ahir va patir talls durant tota la tarda, també està resolt.

Imatge ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta