23 de novembre del 2012

'Sí rotund' dels treballadors d'Alcanar a l'ERO pactat entre Cemex i els sindicats


ALCANAR (Montsià).- La plantilla de la fàbrica de ciment de Cemex a Alcanar ha votat de forma àmpliament majoritària a favor de ratificar el preacord amb la direcció de l'empresa, que finalment suposarà l'acomiadament de 136 treballadors d'un total de 166. Així, dels 146 vots emesos en la consulta convocada pel comitè d'empresa aquest divendres a la tarda, 137 han votat 'sí' al preacord, cinc 'no', tres sufragis han estat nuls i un, en blanc. La resta de centres de Cemex a l'Estat espanyol afectats també han donat un suport majoritari a la proposta pactada. Per tant, un cop que el proper dilluns sindicats i direcció rubriquen l'acord, l'empresa donarà a conèixer la llista d'afectats, que començaran a ser acomiadats a partir del 3 de desembre.

Els afectats per l'ERO rebran 30 dies per any treballat en 22 mensualitats, així com 3.000 euros de forma lineal, tal i com preveu l'acord assolit entre els representants dels treballadors i l'empresa. El suport de la plantilla a l'acord ha estat en forma d'un 'sí' "rotund", segons ha reconegut el president del comitè d'empresa de la fàbrica canareva, Adriano Prados. "En la valoració que fa la plantilla, hi ha de tot. És un tema agredolç: hi ha gent que s'alegra que s'acabi perquè psicològicament estem rebentats i, per l'altra, no s'alegren perquè perdem el nostre lloc de treball", ha constatat. Els sindicats, que van reclamar mantenir els llocs de treball des d'un primer moment, han defensat els termes de l'acord. "La gent ho accepta perquè no té altra opció", ha assegurat el president del comitè.

Una comissió de seguiment integrada pels sindicats i la direcció avaluarà durant els pròxims divuit mesos el correcte compliment de tots els punts acordats per executar l'ERO. La direcció de Cemex, que ha justificat la mesura per la caiguda del volum de vendes arran la crisi de la construcció, sosté que la seua intenció és continuar mantenint l'activitat a la planta d'Alcanar. Els treballadors, però, posen en dubte que si, en endavant, es produeixen noves contractacions, les condicions laborals puguen ser aleshores molt inferiors a les actuals. A més dels 136 acomiadats directes, l'ERO podria afectar de retruc uns 150 llocs de treballs indirectes que ocupen les empreses subcontractades per Cemex a la seua àrea d'influència.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta