22 de novembre del 2012

Solidaritat s'alia amb el PSC per fer que Mena comparega al Parlament sobre Cemex


ALCANAR (Montsià).- Els portaveus dels grups parlamentaris de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) i del PSC, Alfons López Tena i Jaume Collboni, han sol·licitat la compareixença  urgent al Parlament del conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, perquè doni explicacions de les mesures que ha pres i les que preveu prendre, per evitar el tancament i els acomiadaments de la fàbrica de ciment de Cemex a Alcanar. En la petició conjunta per convocar la Diputació Permanent "amb caràcter urgent i immediat", els dos portaveus de SI i del PSC alerten que el tancament de la planta pot suposar la destrucció de "500 llocs de treball, directes i indirectes", en un territori on "l'atur i la manca d'oportunitats són especialment devastadors".

La coordinadora de SI a les Terres de l'Ebre i número 2 de Solidaritat per Tarragona, Caritat Garcia Celma, ha confirmat aquest dijous al vespre que la sol·licitud de la compareixença de Mena ha estat una iniciativa del seu partit, però que necessitaven el suport d'un altre grup per demanar la convocatòria de la Diputació Permanent del Parlament. Segons Garcia Celma, Solidaritat ha optat pel PSC perquè durant el debat de TV3 l'únic candidat a la presidència que va fer una referència a les Terres de l'Ebre, i més concretament al conflicte laboral de Cemex, va ser el socialista Pere Navarro. De fet, en el míting de tancament de la campanya electoral del PSC, aquest dijous a la nit a l'Hospitalet de Llobregat, Navarro ha tornat a solidaritzar-se amb els treballadors de Cemex.

D'altra banda, segons ha confirmat el comitè d'empresa a l'Agència Catalana de Notícies, el govern de CiU ha mantingut converses amb la direcció de Cemex, que hauria posat sobre la taula el cost del dragatge del port que utilitza, així com la flexibilització dels límits màxims d'emissions per poder utilitzar combustibles alternatius, com a possibles condicions per minimitzar l'ERO. De moment, però, no es coneix cap resultat d'aquestes gestions.

Siga com siga, socialistes i independentistes mostren la seua sorpresa per la intenció de la cimentera, "un actiu estratègic per a Catalunya", d'acomiadar de forma col·lectiva el 90% de la plantilla -147 de 166 treballadors-, mentre "exporta la gran majoria de la seva producció als països de l'oest d'Àfrica, concretament 812.000 tones l'any 2012 fins al setembre, i que compta amb comandes per l'any 2013 d'entre 800.000 i 1.200.000 tones de ciment".

Imatge ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta