9 de novembre del 2012

Tortosa aprova les al·legacions al ple de conca de l'Ebre i garanteix la lluita jurídica a Espanya i Europa

TORTOSA (Baix Ebre).- L'Ajuntament de Tortosa ha aprovat aquest divendres, durant un ple extraordinari, les al·legacions del consistori al projecte de pla hidrològic de la conca de l'Ebre, un document redactat per la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) que planteja una proposta de cabal mínim "insuficient" per al tram final de l'Ebre i el Delta. Les al·legacions han rebut el suport dels grups municipals de CiU, PSC, ERC, Iniciativa-Entesa per Tortosa i PxC, mentre que l'únic regidor del PP s'ha abstingut. El document, que ara s'adreçarà al Ministre d'Agricultura, fusiona les al·legacions presentades per la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) i també l'informe tècnic elaborat pel govern de la Generalitat, i aprovat per la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre en la reunió del passat 29 d'octubre.

Segons l'Ajuntament de Tortosa, el més rellevant de les al·legacions rau en el rebuig a la forquilla de cabals que planteja la CHE per al tram final de l'Ebre, i que les institucions, societat civil i experts consideren clarament insuficient, ja que suposa un perill per als ecosistemes del delta de l'Ebre, i posa en risc el desenvolupament econòmic del territori, especialment en sectors clau com l'agricultura, la pesca o l'aqüicultura. El text assenyala que aquesta proposta de cabals està poc justificada tècnicament i no està basada en criteris de sostenibilitat ambiental. Les al·legacions demanen a la CHE que es revisin aspectes com l'estat ecològic d'algunes masses d'aigua, els criteris de gestió dels aqüífers, les reserves estratègiques de cabals per a nous regadius, la gestió dels sediments per evitar la regressió del Delta i la necessitat de fixar un règim de cabals ambientals al meandre de Flix, entre d'altres.

En acabar el ple, l'alcalde de Tortosa, el convergent Ferran Bel, ha qualificat aquestes al·legacions de "completes", i ha agraït el treball de la PDE, dels tècnics del govern de la Generalitat i de l'Ajuntament, així com a la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre. "Esperem ara que el govern central, el Partit Popular i el PAR, siguin sensibles amb aquestes propostes. Però si no ho són, tal i com ja ha avançat la portaveu de CiU al ple, l'Ajuntament continuarà mantenint la lluita tant en l'àmbit jurídic com polític a l'Estat espanyol, i a les institucions europees", ha anunciat Bel.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta