5 de novembre del 2012

Tortosa reclama a l'Estat i Acuamed que acaben les obres d'emergència abans d'iniciar la neteja del pantà de Flix


TORTOSA (Baix Ebre).- L'Ajuntament de Tortosa ha aprovat aquest dilluns, amb motiu del ple ordinari del mes de novembre, una moció del grup municipal de Convergència i Unió (CiU), la qual insta el govern de l'Estat i l'empresa pública Acuamed a finalitzar les obres que han de garantir la seguretat de la població, en cas d'un hipotètic accident en el transcurs de les obres d'extracció dels fangs tòxics del pantà de Flix. La moció presentada per l'equip de govern, amb majoria absoluta a l'Ajuntament, també demana que, una vegada finalitzades aquestes obres, s'executen al més aviat possible els treballs de descontaminació, i també insta l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) al compliment de les seues obligacions en relació a aquestes obres al municipi de Tortosa. Finalment, el text ha estat aprovat amb els vots de CiU i del PSC, Iniciativa-Entesa per Tortosa i PxC. En canvi, els grups d'ERC i del PP s'hi han abstingut.

El text aprovat argumenta que, davant el possible inici imminent de les obres de descontaminació, i "malgrat que aquest Ajuntament no en té constància formal", el ple de Tortosa insta a què "amb caràcter previ a l'inici de qualsevol actuació que pugui suposar una emergència" es lliurin a l'Ajuntament de Tortosa les obres corresponents a la connexió des de Campredó (pous de Vinallop) al nucli urbà de Tortosa, i a la connexió entre dipòsits de la Residència i Mig Camí; que es finalitzin i es lliurin els equipaments pou del Rastre i canonada fins al dipòsit de la Residència; i que s'executin, finalitzin i lliurin a l'Ajuntament l'equipament pous de Sant Bernabé amb un nou dipòsit i connexió, la canonada des de les instal·lacions del CAT fins al dipòsit de Campredó, la canonada de connexió entre Bítem, Colònia Gasol i Santa Rosa, i els pous de Sant Josep de la Muntanya i canonada.

De la mateixa manera, la moció recorda que "totes aquestes obres són imprescindibles per cobrir una situació d'emergència a Tortosa i als pobles de Campredó, Bítem i Jesús", ja que és "inviable" intentar cobrir les seues necessitats amb aigua envasada i camions cisterna.

D'altra banda, el ple també ha debatut tres mocions més, dues de les quals han estat rebutjades per la majoria dels regidors presents. És el cas de la proposta presentada pel grup municipal d'Iniciativa-Entesa per Tortosa instant l'Ajuntament de Tortosa a crear dos aparcaments provisionals en superfície, ja que CiU l'ha votada en contra; i també la proposada de PxC per suprimir el Senat espanyol com a mesura d'estalvi, una moció que ha estat rebutjada per la resta de grups municipals.

En canvi, el grup del PSC ha vist prosperar la seua moció de rebuig a les declaracions del ministre José Ignacio Wert en matèria educativa, gràcies als vots favorables de tots els regidors, excepte PP i PxC, que s'han abstingut. L'acord manifesta "el rebuig a l'actuació del ministre en contra de la qualitat i l'equitat en l'educació pública i la igualtat d'oportunitats en l'accés a l'educació; el seu afany per reduir els recursos destinats al sistema educatiu; les seves intencions de promoure una reforma profundament ideològica, i el seu reiteradament demostrat menyspreu pels valors, els principis i els drets que proclama i reconeix la Constitució, especialment cap al model d'Estat autonòmic, la seva diversitat i la seva realitat plurilingüe". La moció també "reprova les paraules del ministre afirmant que 'l'interès del govern és espanyolitzar els alumnes catalans', perquè atempten contra la convivència, la cohesió i posen en dubte el sistema educatiu de Catalunya".

Finalment, el ple de Tortosa ha aprovat, amb els vots favorables de tots els regidors i l'abstenció del regidor de PxC, la rebaixa d'un 7% de les retribucions anuals dels regidors, que equival a la supressió de la paga extra de Nadal dels treballadors i funcionaris públics impulsada pel Govern de l'Estat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta