29 de novembre del 2012

Tortosa reforça la Fira de Nadal del Nucli Antic i prepara una exposició-concurs d'aus de raça


TORTOSA (Baix Ebre).- El regidor de Promoció Econòmica, Emili Lehmann, ha presentat aquest dimecres la cinquena edició de la Fira de Nadal al Nucli Antic, acompanyat per representants de l'Associació de Veïns Centre-Nucli Històric i de l'Associació Comerç Nucli Antic Tortosa. La fira donarà inici a la seua oferta comercial i lúdica el proper divendres, 7 de desembre, i romandrà oberta al públic fins el diumenge 9, tot inaugurant un nou itinerari de caràcter circular que inclou els carrers de la Rosa, Olivera, Taules Velles i Ciutat. Pel que fa a un dels indrets tradicionals de la fira, la plaça de l'Àbsis, aquesta es convertirà en un espai lúdic on els més menuts trobaran activitats com ara atraccions inflables, cantades de nadales, els espectacles del Caga-Tió i dels Pastorets, xocolatada popular, i tallers de dibuix o de globusflèxia. L'horari de la fira serà divendres de 17 a 21 hores, i dissabte i diumenge de 10 a 21 hores.

"Pràcticament no ens ha calgut fer trucades degut a la gran expectació i acceptació de la fira", ha afirmat Lehmann, tot afegint que "tenim una llista d'espera de paradistes interessats que no podrem satisfer en aquesta edició, degut al gran interès que motiva una fira de Nadal ubicada a un nucli antic". Lehmann ha incidit també en les dates triades per a aquesta celebració, inclosa en un cap de setmana llarg i coincidint amb l'encesa de les llums de Nadal a la ciutat de Tortosa.

Així mateix, la fira inclourà la tradicional exposició de pessebres, que enguany s'amplia amb més diorames, una exposició de troncs de Nadal i una activitat benèfica, "El Rastrillo del Projecte Arce", organitzat per Càrites Tortosa. Per una altra banda, el Taller Cinta Dalmau del carrer Ciutat inaugurarà, coincidint amb la fira de Nadal, l'Artenfira.cat 2012, amb més de 20 artistes i que romandrà oberta fins el 8 de gener.

II Exposició-Concurs d'Avicultura de les Terres de l'Ebre


D'altra banda, després d'una exitosa primera edició celebrada l'any passat a Amposta, l'Associació de Criadors d'Aus de Raça de les Terres de l'Ebre organitza, amb la col·laboració de Fira Tortosa de l'Ajuntament de Tortosa, una segona trobada internacional que arriba amb l'interès de romandre com una fira estable dins del calendari tortosí. Aquest certamen obrirà les portes al públic el dijous 6 de desembre, i es perllongarà fins el diumenge 9, amb un horari de les 9.00 a les 13.30 hores i de les 16.00 a les 19.30 hores. Prèviament a aquesta part expositiva dirigida a tot el públic, el dimarts 4 i el dimecres 5 de desembre tindrà lloc el concurs amb el veredicte de jutges de l'Estat espanyol, Alemanya i França, els quals hauran de triar els millors exemplars en cada categoria d'entre més de 2.000 animals, gallines, faisans, ànecs, coloms, conills, perdius i d'altres varietats més específiques.

L'exposició comptarà amb la participació d'un centenar de criadors de diferents indrets de l'Estat (Galícia, Astúries, País Basc, Madrid, Alacant, Saragossa, València, Castellò o Guadalajara), així com de diferents païssos de la Comunitat Europea com França, Alemanya, Holanda, Bèlgica o Portugal.

El preu de l'entrada és de 3 euros per al públic en general i totalment gratuïta per als nens i nenes de menys de 9 anys. Així mateix, els més petits podran gaudir també de dues novetats incorporades a l'edició d'enguany, la "Tòmbola dels Pollets" i una fira d'atraccions.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta