2 de novembre del 2012

[Tribuna] 'Ara també tenim una nova oportunitat', article de Francesc Miró


Conscient del moment que estem vivint i, si em permeteu, m’atreveixo a escriure aquestes reflexions perquè entre tots ens en podem sortir d’aquesta crisi que ens ha portat a que moltes persones hagin perdut el seu treball i que ineludiblement ens porta a una crisi de la societat en el seu conjunt. Moltes coses han de canviar perquè de nou avancem i, almenys,  no retrocedim.

Malauradament la gent no s’implica prou en els afers que ens ocupen com a col·lectivitat i ens veuen als que gestionem allò públic com a persones alienes als problemes reals de la gent. Pel que em pertoca, assumeixo la meva responsabilitat, però res més lluny del fet que com a responsable municipal treballo dia a dia al costat dels ciutadans intentant pal·liar els efectes de la crisi i, com jo, la immensa majoria de regidors.

El proper dia 25 de novembre tindrem una nova oportunitat per manifestar-nos, per donar a conèixer quin és el nostre parer sobre què  s’hauria de fer per sortir d’aquest túnel tan llarg i també, cosa no menys important, qui ha de liderar aquest procés. Amb tota la il·lusió reclamo que no perdéssim aquesta oportunitat, de la mateixa manera que tampoc no perdéssim el dret d'expressar-nos el dia 14 de novembre, quan  hi haurà vaga general.

Confesso que molt a pesar meu a la vaga no hi aniran majoritàriament tots els parats, ni a exercir el dret al sufragi universal hi aniran tots els que estan decebuts amb aquells que ens governen ara i, mira que els que ens governen n’han fet de grosses! Començant pel President Mas que, incapaç d’afrontar les dificultats, convoca eleccions anticipades als 2 anys d’haver guanyat,  quan democràticament ja té instruments per portar-nos cap a la independència si així ho vol. CiU més ERC ja tenen prou vots al Parlament per iniciar aquest procés.  I si és per fer les seves polítiques de dretes, amb el PP ja en tenen prou. Com s'ha demostrat en els dos últims pressupostos que han gestionat. Quan així ho han fet, s’han entès prou bé aquí i a Madrid.

Retallades n'han fet un bon grapat: en sanitat, en educació, en recerca, en plans d’ocupació juvenil, amb la reforma laboral i, ves sumant.  Això sí, no han pres ni una sola mesura perquè els més rics siguin els que més paguin.  Així, doncs, què els porta a fer de nou eleccions? Sincerament, l’ambició de treure majoria absoluta per prémer més encara la rosca.

No m’estranya gens que la gent no tingui una bona predisposició per anar a votar. Ara bé, em revelo contra que així sigui, entre d’altres coses perquè de la dreta no fallarà ningú, sigui la de CiU o la del PP. D’aquesta manera tan democràtica es veuran més legitimats per continuar per aquest camí on les desigualtats encara seran més evidents. I la majoria absoluta que persegueixen, si no anem a votar els que creiem que hi han altres solucions, encara els legitimarà més per retallar i retallar i, ens pot passar com a Galícia que el 46% dels vots siguin suficients per tenir majoria absoluta. Sincerament amb el vot podem canviar moltes coses, així doncs fem-ho i canviarem el nostre destí.


Francesc Josep Miró Melich
és alcalde de Godall

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta