16 de novembre del 2012

[Tribuna] 'Una cortina de fum…', article de Roger Ripoll


Fa dies que no sento parlar ningú de les retallades, ni de carmanyoles, ni de les llistes d’espera als hospitals, ni de l’increment a l’atur o de la pobresa a Catalunya, ni tampoc dels preus de les matrícules universitàries, ni augment de l’IVA, ni de què els funcionaris no cobraran la paga de Nadal. Tampoc es fa molt ressò de la privatització imminent del Clínic.

Que no mos enganyen, el debat nacional és un tema menor. La realitat és una altra. Prop de 800.000 aturats i més d’un 30% de persones per sota el llindar de la pobresa no poden estar per sota de cap bandera. I molts joves, que hem fet el que sempre ens van dir que havíem de fer, a l’hora de la veritat ens toca marxar a Londres “a servir cafès”.

I així estem els joves, callats. Hem d’estar a l’alçada dels postres pares, fins i tot iaios, que van sortir a defensar pel que creien que era just, pel seu futur. Hem de sortir al carrer, anar a votar, dir la nostra. Lluitar per recuperar el que ens han pres aquells.

Aquells que s’han fet portadors de la manifestació de l’11-S i el moviment independentista, quan mai hi han cregut. Aquells que s’aprofiten de l’ambigüitat de la paraula “autodeterminació” per amagar, baix de l’estelada, l’estisora i la política destructiva de l’estat del Benestar.

Aquells que estan jugant amb els sentiments de molta gent. Aquells que parlen molt de Catalunya, però molt poc dels catalans.

Ara mateix, Catalunya no és país per a Joves.


Roger Ripoll
és membre de les JSC Tortosa i Terres de l’Ebre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta