30 de novembre del 2012

Ulldecona destinarà 900.000 euros del 2013 a eixugar el deute municipal

ULLDECONA (Montsià).- El pressupost de l’Ajuntament d’Ulldecona per al 2013 destinarà uns 900.000 euros a eixugar el deute municipal, que supera els vuit milions d’euros. Així ho ha anunciat l’alcalde d’Ulldecona, l’independent Celestí Hervàs, durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre. Segons Hervàs, el pressupost del 2013 a l’Ajuntament d’Ulldecona serà el primer en complir amb els objectius de reducció del dèficit que fixa la llei d’estabilitat pressupostària, ja que es calculen uns ingressos de 5,7 milions d’euros i una despesa municipal de 4,8 milions d’euros. L’alcalde també ha afegit que el 2013 serà un any molt dur per a l’Ajuntament d’Ulldecona, però que la situació podrà millorar molt si aconsegueixen complir amb les previsions del nou pressupost municipal. De fet, Hervàs ha recordat que fa 18 mesos, en l’inici de l’actual mandat, Ulldecona estava situada entre els 40 municipis més endeutats de Catalunya.

En aquesta línia, Hervàs ha remarcat que la previsió d’inversions va molt condicionada per la necessitat de contenir la despesa per eixugar el deute. Així, l’alcalde d’Ulldecona ha assenyalat que no han pogut executar gairebé cap actuació inclosa en el pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC), i que ja tenen concedida una pròrroga per al 2013. De fet, el mateix passa amb les obres de la llei de Barris; un projecte global de més de 4,3 milions que hauria d’estar acabat durant el 2013, però del qual l’Ajuntament d’Ulldecona només ha pogut executar el 5,5% del pressupost previst. En aquest sentit, la inversió més important per al 2013 serà la primera fase de la rehabilitació de l’antic molí d’oli, obra de Cèsar Martinell, per instal·lar-hi la nova oficina de turisme. Una obra que es finançarà amb diners de la llei de Barris i també amb una subvenció del programa Leader.

L’alcalde d’Ulldecona ha afegit que aquesta setmana també han adjudicat les obres de la depuradora al barri de les Ventalles, i que ara faltarà una part del sanejament de la Miliana, un magatzem als Valentins, i la millora de carrers a Sant Joan del Pas i el Barri Castell, a més de les obres de la biblioteca i de l’arxiu. En tot cas, seran obres que ja haurà d’executar la nova alcaldessa d’Ulldecona, la convergent Núria Balagué. Hervàs ha anunciat que renunciarà al càrrec el proper 11 de desembre, tal i com estava previst pel pacte de govern entre els independents, CiU i PP. Així, el relleu a l’alcaldia es produirà el 15 de desembre, i Hervàs ha fet un balanç molt positiu del treball en equip que ha realitzat l’actual govern municipal d’Ulldecona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta