23 de novembre del 2012

Una part dels afectats de la cooperativa de l'Aldea crearà una altra plataforma per 'depurar responsabilitats'


L'ALDEA (Baix Ebre).- Les aigües de la cooperativa agrícola de l'Aldea estan molt lluny de calmar-se. Una part dels afectats per la secció de crèdit de la cooperativa de l'Aldea ha denunciat aquest divendres el silenci de la nova junta de l'entitat. Quan gairebé es complex un any de la fallida de la secció de crèdit, alguns dels afectats han fet diversos actes per recordar la seua situació i demanar responsabilitats.

Quatre mesos després del relleu al capdavant de la junta de la cooperativa agrícola de l'Aldea, part dels socis afectats ha denunciat que no han rebut cap comunicació sobre la situació en què han trobat la cooperativa, les estratègies que s'estan seguint, o l'elaboració del pla de viabilitat. Aquest divendres, han plantat una tenda plena de pancartes reivindicatives per recordar la situació de desemparament en la qual es troben un any després. I també per recordar els 4,7 milions d'euros que encara queden per retornar als impositors. Així, els afectats s'organitzaran per crear una nova plataforma, contractar advocats, i intentar que es depuren responsabilitats.


Ramon Albesa, un dels afectats que ha manifestat la seua disconformitat amb la nova junta, és també el soci que va impugnar l'assemblea del 8 d'agost, en la qual es va elegir el nou equip directiu presidit per Montse Llosa. El motiu va ser que li van impedir optar al càrrec d'interventor de comptes, que també havia de ser sotmès a elecció. Albesa assegura que encara no ha rebut cap contesta "ni verbal, ni per escrit" del perquè no va ser reconegut com a interventor. La nova junta va admetre com a interventor de comptes un dels membres de la seva candidatura, Ramon Carles, qui a la vegada és president de la plataforma d'afectats pel bloqueig de comptes de la secció de crèdit.

Aquest fet torna a posar en evidència la divisió que existeix entre els socis. Com ha explicat Albesa en declaracions a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), els que aquest divendres han mostrat, amb desenes de pancartes i diversos actes la seua disconformitat, són "els que crec que no vam votar la continuïtat ni el canvi del consell rector, i que estem a favor de la liquidació i que es depurin responsabilitats". Aquesta part dels afectats ha anunciat que s'estan organitzant per crear una nova plataforma, i posar els recursos necessaris per contractar un equip d'advocats que els ajudi a engegar un nou procés. L'objectiu és que es depurin responsabilitats per la fallida, de la qual es compleix un any el proper 1 de desembre.

Els actes de protesta, en canvi, s'han celebrat aquest divendres, dos dies abans de les eleccions i en plena campanya electoral. El motiu, com ha apuntat Albesa, és que la fallida de la cooperativa de l'Aldea s'ha aprofitat electoralment en els mítings de diferents partits. "Això no es pot consentir i nosaltres també tenim el dret de reivindicar-nos", ha dit Albesa. "No ens poden dir que una persona de 65 anys que ha perdut els diners se n'oblidi, que ja no els veurà", ha afegit.

La situació un any després és que encara queden entrampats 4,7 milions d'euros. Els afectats lamenten que mentre el govern de la Generalitat ofereix ajudes a moltes empreses privades, malgrat la crisi, a la cooperativa "no se l'ha ajudat en res". "Som la única cooperativa de la història a la qual la Generalitat no l'ha ajudat en res, al contrari, crec que si no haguessin posat el nas, estaríem millor", ha assegurat Albesa. "Estem disgustadíssims", ha dit.

Aquesta part dels afectats ha mostrat el seu enuig col·locant desenes de pancartes enfront del que havia estat la sucursal de la secció de crèdit de la cooperativa de l'Aldea. Algunes pancartes no han agradat a la presidenta de la cooperativa, Montse Llosa, i s'han retirat. Els afectats han ofert aquest divendres a la tarda baldanes a totes les persones que s'han aproximat a mostrar el seu suport. Les pancartes i la tenda que han instal·lat es mantindran durant aquest cap de setmana, i ja no es preveu fer cap altra acció el següent cap de setmana, data en què es complirà el primer aniversari de la fallida.

Via ACN 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta