23 de novembre del 2012

Ventura (PSC): ‘El federalisme no és fàcil, però la independència tampoc’



TERRES DE L'EBRE.- A poques hores d’acabar la campanya electoral, la número 3 del PSC per Tarragona i candidata ebrenca, Núria Ventura, ha afirmat que l’aspiració principal dels socialistes és poder millorar els resultats a la demarcació. Així, durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Ventura ha explicat que han fet una campanya en què han recorregut tots i cadascun dels pobles de les Terres de l’Ebre, amb mítings però també amb altres actes de proximitat, una de les claus per regenerar la vida democràtica. De fet, Ventura ha afirmat que al PSC no estan preocupats pels mals resultats que els auguren les enquestes, sinó per la situació de milers de famílies que pateixen d’una manera directa les polítiques de dretes que el Partit Popular i CiU estan practicant a Espanya i Catalunya. I més concretament, i en el cas de les Terres de l’Ebre, més de 16.000 persones que no tenen feina. En aquest sentit, Ventura ha detallat què vol dir “l’alternativa sensata” que proposa el PSC.

Quant al tema nacional, Ventura ha recordat l’aposta històrica del PSC a favor del federalisme, que hauria de servir per millorar l’encaix de Catalunya a Espanya. En aquest sentit, la candidata ebrenca del PSC ha afirmat que no és un camí fàcil, però ha advertit que “la independència, tampoc”. En qualsevol cas, Ventura ha celebrat que finalment el PSC ha aconseguit, al llarg de la campanya, que el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, haja acabat assumint el discurs federalista dels socialistes catalans.

En clau territorial, Ventura ha reiterat l’aposta del PSC pel manteniment de l’estat del benestar, per garantir uns serveis públics de qualitat i de proximitat, però també com a font d’activitat econòmica. De la mateixa manera, els socialistes prioritzen la potenciació de l’agroindústria, del sector serveis, i del turisme. A més, defensen un altre cabal ecològic per a l’Ebre i rebutgen qualsevol intent de transvasament a Barcelona, ara que es torna a parlar de la interconnexió de xarxes. En l’àmbit energètic, aposten pel tancament progressiu de les nuclears i la seua substitució per les energies renovables, amb l’objectiu d’afavorir l’economia verda. Finalment, Ventura ha volgut reiterar el suport del PSC als correbous, més enllà de l’opinió personal expressada per Pere Navarro en una entrevista a TV3.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta