16 de novembre del 2012

El Vaticà confirma el nomenament de Xavier Salinas com a nou bisbe de Mallorca

TORTOSA (Baix Ebre).- El bisbe de la diòcesi de Tortosa, Xavier Salinas, és el nou bisbe de Mallorca. Finalment, tal i com es venia especulant en els darrers mesos, Salinas ha estat l'escollit per substituir Jesús Murgui a la diòcesi de Palma. Salinas, de 64 anys, va ser ordenat sacerdot el 23 de junh 1974, i era el bisbe de Tortosa des de fa 15 anys, ja que va ser nomenat titular de la diòcesi tortosina el 5 de setembre del 1997, tot prenent possessió del càrrec el 26 d'octubre d'aquell mateix any. Salinas, que des del 1992 havia estat bisbe d'Eivissa, va substituir en el càrrec Lluís Martínez i Sistach, cardenal actual arquebisbe de Barcelona.

Aquest divendres, a les dotze del migdia, la sala de premsa de la Santa Seu ha fet pública la decisió del Papa, Benet XVI, de nomenar Xavier Salinas com a nou bisbe de Mallorca. Fins la presa de possessió de la nova diòcesi, Salinas continuarà la seua missió apostòlica com a bisbe de Tortosa, segons les normes que estableix el Dret Canònic.

A través d'una nota emesa pel bisbat de Tortosa, Salinas ha manifestat la seua "gratitud al Senyor" pel temps que li ha permès desenvolupar la seua missió "en aquesta entranyable Diòcesis de Tortosa, que sempre durà al cor". Salinas també ha expressat "a tots" el seu agraïment, i ha demanat "perdó" per les seues limitacions.

De la mateixa manera, el bisbe de Tortosa ha volgut fer "un reconeixement particular a tot el presbiteri diocesà i als diaques permanents, així com a les monges contemplatives i a les consagrades de vida apostòlica, als laics que participen en la missió evangelitzadora, tant en el camp de l’educació de la fe com en el servei de la caritat". "A tots convida a la pregària i a fixar els ulls en Jesucrist, puix Ell és el Pastor que guia l’Església i ens sosté en el camí de la fraternitat i l’ajuda mútua", continua el comunicat del bisbat. "Una pregària que posa sota la intercessió de la Mare de Déu de la Cinta, a qui tantes vegades ha invocat", conclou. En propers dies es donarà a conèixer la data de l’Eucaristia de comiat de Salinas, que se celebrarà a la catedral de Tortosa.

Imatge Ajuntament de Tortosa

10 comentaris:

  1. Tortosa diu adéu a possiblement el millor bisbe que ha pogut brindar la nostra ciutat. Salinas, pastor d'ovelles, pescador d'homes, enviat per Déu a complir la tasca evangèlica a la nostra comunitat cristiana.

    Déu nat de Déu, Llum resplendor de la Llum,
    Déu veritable nascut del Déu veritable,
    engendrat, no pas creat,
    de la mateixa naturalesa del Pare:
    per ell tota cosa fou creada, i Salinas no en fou una excepció. Ans al contrari, essent pilar fonamental de l'obra de Déu.

    Salinas és era el portador del verb fet home, Salinas era aquell qui pregonava l'anyell de Déu com al qui lleva el pecat del món. Tampoc tenia complexos en professar que hi ha un sol baptisme
    per perdonar el pecat.

    ResponElimina
  2. La catedral de Tortosa trobarà a faltar en la litúrgia el registre dolç del Bisbe Salinas. Sempre va saber tractar amb gran humanitat i magnanimitat a tots els que vam tenir el plaer de conèixer-lo. Només ens resta acomiadar-lo amb melangia i desitjar-li una llarga vida amb Crist com a referent.

    ResponElimina
  3. Pos jo no lo notare a faltar. Llastima que ficaran a un atre caradura.

    ResponElimina
  4. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  5. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  6. Déu et perdone, Ignorant, doncs no saps el que dius germà. Remetent-me a Sant Lluc, jo et dic, "Pare; perdona'ls, car no saben el que fan” (Lc. 23,34)

    ResponElimina
  7. mmm, així que era un revolucionari que "no tenia complexos en professar que hi ha un sol baptisme". Carai, quin personatge més atrevit, gent així, desacomplexada i valenta necessita la religió catòlica per adaptar-la als temps que vivim.
    Crec que me'n vaig d'aquí, això fa una olor a naftalina que tomba.

    ResponElimina
  8. Lluc a qui es referia? Als bisbes i sacerdots pederastes? Als inquisidors homicides i torturadors? Als Cardenals menja-estats i amb exercits?
    Als que han recolzat dictadures i hi han col·laborat? Als que fan vist i plau a les injustícies????
    Apa Bona Fe, que estas al mon per a que hi hague de tot!
    Canvien papes i bisbes, però, la multinacional no canvia. I continua amb un concordat del temps del franquisme.
    Una cosa son les bones persones, que n'hi ha de totes o cap creença i l'altra els mangantes fonamentalistes que en hi han de totes creences o cap.
    Bon vent! I a poder ser barca nova! I a fer-los-hi les misses als Borbons, segur que li posa uns quants quilets més a la panxa de la satisfacció i la xocolata!

    ResponElimina
  9. No se si me perdonara, però ja te puc assegurar que tindrà més faena en esta gent que en mi.

    ResponElimina
  10. Dixant a banda la Institució que pertany (ni tots los capellans son sants ni tots pederastes), com a Bisbe o com a personalitat publica de la vida Tortosina i/o ebrenca pos en estos anys no ha destacat per gaire cosa...ni com a personalitat propera al poble, molt vaticanista, molt politicament correcte...pero poc ha aportat a nivell humanitari i social, això si...va saber escaquejar-se per a anar a la taula electoral, pero bueno això és pecata minuta...re de nou, amic dels poders factics locals, potser nomes destacaria la rentada de cara de la Catedral i el museu arxiu...i poca cosa més. No notarem gaire la seva absencia me sembla...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta