21 de desembre del 2012

Marxa de torxes a Tortosa per una escola 'pública, catalana, laica i antipatriacal'

TORTOSA (Baix Ebre).- Desenes de persones han respost aquest divendres al vespre a la crida del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SPEC), amb motiu d'una marxa de torxes en defensa del català, la qual ha recorregut el barri de Ferreries i el centre de Tortosa. Així, la protesta ha sortit de la plaça Joaquín Bau, davant de l'estadi municipal, i ha pujat per l'avinguda de Colom fins travessar el pont de l'Estat, per entrar al carrer Sant Blai i el carrer Cervantes, fins a la plaça d'Alfons XII, un tram de l'avinguda de la Generalitat i la plaça de Barcelona. El SPEC havia fet una crida a la participació de tots els ciutadans que s'estan veient afectats per les retalldes en educació i per les reformes que es volen tirar endavant. De fet, segons els convocants, ha estat una acció per protestar contra el projecte de llei Wert, "amb tot el que comporta: la marginació del català, tot posant-la al nivell d’una assignatura optativa, i per protestar per totes les accions que el govern espanyol ha intentat adobar per eliminar la llengua i la cultura catalana dels centres d’educació". De fet, el SPEC ha demanat "una escola publica, catalana, laica i antipatriarcal".


La marxa de torxes ha tingut el recolzament d'Arran, grup de suport de la CUP de les Terres de l’Ebre i el Baix Maestrat, Casal Popular Panxampla, Amics i Amigues de la UNESCO, la Junta de Personal Docent de les Terres de l’Ebre, la Junta de professorat de la URV, Acampada Tortosa 15M, la Plataforma per l’Educació Publica, CAS lo Maset, ASAL IES Roquetes, USTEC-STEs, UGT, CCOO i la Colla Jove de Grallers de Jesús.

2 comentaris:

  1. ESCRIT ENVIAT ALS 21 REGIDORS DE L’AJUNTAMENT DE TORTOSA


    Senyors polítics de Tortosa,

    Amb motiu de les festes nadalenques ens complau fer-los arribar un petit obsequi. Si bueno, ja sabem, no fa falta dir-ho, que l’únic regal que es mereixen tots vostès és un tros de carbó, doncs desde que va començar la legislatura al maig del 2011 NI L’ALCALDE NI CAP REGIDOR DE L’AJUNTAMENT (Ni CIU, ni PSC, ni ERC, ni PP, ni ICV, ni PXC) han estat per la labor ni s’han preocupat en cap moment de posar ordre i control al desplegament ni de les antenes de telefonia mòbil que tenim per la ciutat ni a les nombroses antenes wifis que recentment s’estan instal·lant per molts de punts de la ciutat (antenes instal·lades per l’entitat Guifi.net) i que ja estan preocupant a molts tortosins que ens estan informant i fent-mos preguntes.

    L’obsequi que els volem regalar és un documental, de quasi 90 minuts de duració titulat SOS EHS – TODOS SOMOS ELECTROSENSIBLES.

    Documental elaborat per la periodista de Barcelona Alícia Ninou, periodista independent que no pertany a cap moviment social, religió, ideologia ni grup polític i no defensa els interessos de ningú, només els seus propis interessos.

    El documental explica la catàstrofe sanitària que se’ns ve damunt amb les tecnologies inalambriques (antenes de telefonia, wifis, telèfons inalambrics, comptadors intel·ligents via wifi, etc) i denuncia els atropellos que s’estan cometent contra la salut dels ciutadans. La indústria ens vol fer creure que tot això es avanç, progrés, tecnologia punta (que per a ser moderns hem de posar en risc la salut) i sobretot ens volen fer creure que les radiacions electromagnètiques son inòqües.

    Esperem que aquest documental els serveixi per reflexionar i que dintre de les seves competències municipals puguin legislar o pendre mesures per reduir la exposició als camps electromagnètics de les antenes de telefonia mòbil i antenes wifi ubicades a Tortosa.

    Per últim, recordar-los que les ones electromagnètiques afectaran i afecten a rics i a pobres. A Rics i a pobres, com venen advertint cada vegada més metges i científics a nivell nacional e internacional. Això no serà com el amianto. Tots anem en el mateix vaixell...

    Aquí tenen el seu obsequi de Nadal:

    http://timefortruth.es/videos/sos-ehs%C2%B7todos-somos-electrosensibles-documental/

    enllaç directe:
    http://vimeo.com/51216660


    Atentament,
    Veïns afectats per les antenes de telefonia mòbil

    ResponElimina
  2. Bones festes a tots! I feliç any nou.
    Gustau i tots els participeu en aquest veterà projecte informatiu i d'opinió de "La Marfanta":
    Gràcies!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta