17 de gener del 2013

El llibre 'La cuina del Delta de l'Ebre', guanyador al concurs Gourmand World Cookbook Awards

DELTEBRE (Baix Ebre).- El llibre 'La cuina del Delta de l'Ebre', que aplega les receptes recollides per l'Associació Local de la Dona de la Cava, ha guanyat la primera fase del prestigiós concurs Gourmand World Cookbook Awards, que premia els millors llibres de cuina del món. En concret, l'obra editada per Onada Edicions dintre de la seua col·lecció La Teca, s'han imposat en la categoria de millor llibre de cuina mediterrània de la zona Espanya-Catalunya, i opta al guardó "Best in the World", que es donarà a conèixer el 23 de febrer del 2013 a París dins de la programació de la Paris Cookbook Fair.

L'obra és una aposta per la cuina casolana, de tota la vida. De fet, les seues autores són les membres de l'Associació Local de la Dona de la Cava, qui van aportar receptes transmeses de generació en generació. Els ingredients, per tant, són els que proporcionen la terra i la mar de l'Ebre, el corral i l'hortet: arròs, peix, conills, verdures... però també dolços locals, com ara les paracotes.

A la final de París també hi acudeixen propostes com 'Kookkaravaantje', de l'holandès Marcel van Silfhout, o 'L'huile d'olive. L'or de la Provence', del francès Olivier Baussan. En cas de guanyar, el premi romandria a Catalunya, ja que que en l'edició anterior se'l va endur el 'Corpus del Patrimoni Culinari Català', de l'Institut Català de la Cuina. En aquest sentit, els Premis Gourmand són dels més prestigiosos del món quant a literatura culinària i vinícola. Cada any apleguen a participants de prop d'un centenar de països. Enguany és la seua divuiteena edició, des que Eduard Cointreau els va crear al 1994.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta