9 de gener del 2013

El PSC considera 'una presa de pèl i una indecència' les explicacions d'UDC pel cas Pallerols

BARCELONA.- El portaveu del PSC, Jaume Collboni, ha carregat durament contra el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, després d'escoltar les explicacions que la portaveu dels democristians, Marta Llorens, ha donat sobre el cas Pallerols. Després d'haver dit aquest dimecres al matí que volien esperar a conèixer la reacció d'Unió, els socialistes han valorat ara les paraules de Llorens com "una presa de pèl i una indecència". Collboni ha demanat ara la dimissió de Duran dels seus càrrec dins el seu partit, i ha reclamat que "faci honor a les seves paraules" i compleixi la promesa de plegar si hi havia un delicte demostrat.

Al matí, el portaveu del PSC ha comparegut per demanar a Unió una "resposta contundent" davant el desenllaç del cas Pallerols, i ha descartat anar més enllà en preferir esperar les explicacions dels democristians. Després d'escoltar la roda de premsa de Marta Llorens amb el posicionament d'Unió al respecte, la resposta del PSC ha estat més contundent. En declaracions a l'ACN, Collboni ha qualificat les explicacions de la portaveu democristiana "d'autèntica presa de pèl i d'indecència".

"No es pot afirmat que s'admet que s'ha comés un delicte i després dir que no es coneixia que s'estava efectuant aquest delicte", ha explicat el socialista. I és que pel PSC la resposta d'Unió és "insuficient a totes llums". A més, Collboni creu que "hauria de ser Duran qui donés una resposta, qui demanés perdó i dimitís". "En moments en que la política està qüestionada, quan hi ha un fet tan greu, ha de tenir una resposta així de contundent", ha considerat.

Amb tot, el PSC delimita la petició de dimissió als càrrecs que Duran té dins d'Unió Democràtica, i els socialistes prefereixen no qüestionar, si més no de moment, els càrrecs institucionals que el democristià pugui tenir al Congrés o com a representant de la Generalitat en la comissió bilateral amb l'Estat. "El que fem nosaltres és reclamar-li que faci honor a les seves paraules, quan va dir que en cas que s'hagués comés un fet delictiu dimitiria dels seus càrrecs orgànics, de partit. És això el que demanem, el mínim que hauria de fer és això", ha assegurat Collboni.

La rectificació de De Gispert

D'altra banda, el portaveu del PSC també ha volgut apuntar a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, que en ser preguntada pel cas com a membre d'Unió va mostrar-se segura que el finançament del partit sempre havia estat regular i legal. "Ella també va negar-ho, i seria convenient que també donés explicacions i que rectifiqués", ha considerat, tot afegint que això és "positiu per la salubritat del Parlament i de la política catalana".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta