30 de gener del 2013

Gervasi Aspa: ‘Seria molt correcte tallar les vies del tren per protestar’



DELTEBRE (Baix Ebre).- L’alcalde de Deltebre i president de la federació d’Esquerra a les Terres de l’Ebre, Gervasi Aspa, ha fet aquest dimecres unes declaracions molt contundents, sobre la necessitat de plantejar una mobilització social al territori per aconseguir les millores en les comunicacions i en les infraestructures. Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, el dirigent republicà ha afirmat que la seua experiència política l’ha servit per arribar a la conclusió que les reivindicacions de millores en el servei ferroviari, la integració tarifària, o les inversions en carreteres, només s’aconseguiran el dia que la gent del territori opte per “tallar les vies del tren” com a mesura de protesta. Aspa ha matisat que no fa una crida a cap “acte de barbàrie”, sinó a organitzar una plataforma ciutadana per mobilitzar-se i acabar amb aquest greuge històric en les infraestructures i en el transport públic per tren i carretera.

En la mateixa línia, Aspa ha valorat que les negociacions que han obert la Cambra de Comerç de Tortosa i els agents socials i econòmics amb la Generalitat, amb Adif i Renfe, no serviran de gaire. Segons l’alcalde de Deltebre, ja fa massa temps que es reclamen aquestes millores, tant al govern de l’Estat com a la Generalitat. De fet, Aspa ha recordat que el 2008 ja es va aprovar que, com a mínim, un tren Euromed s’aturés a l’estació de l’Aldea, i que això no es va complir. I el mateix va passar amb la integració tarifària, una mesura que s’ha implantat en tots els territoris del país, excepte a les Terres de l’Ebre.

D’altra banda, encara parlant de la possible convocatòria de mobilitzacions, amb accions tan contundents com la interrupció del trànsit ferroviari, Aspa ha fet una crida a la gent del territori per constituir una plataforma ciutadana. Segons l’alcalde de Deltebre, la mobilització social és la millor manera de preocupar els que prenen les decisions, ja que “amb bones paraules no anem enlloc, perquè els que manen no fan cas”.

Finalment, Aspa també s’ha mostrat crític amb l’estratègia de la Cambra de Comerç de Tortosa en la seua reivindicació per a la millora de les comunicacions i les infraestructures a les Terres de l’Ebre. Segons el dirigent republicà, la Cambra de Tortosa hauria de ser més constant a l’hora de manifestar les seues reivindicacions, al marge del color polític dels governs, i tot vetllant per l’interès econòmic i social del territori.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta