8 de gener del 2013

La PAH Terres de l'Ebre lamenta la moció rebaixada de Tortosa contra els desnonaments

TORTOSA (Baix Ebre).-La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de les Terres de l'Ebre ha fet una valoració molt negativa de la moció que finalment es va aprovar aquest dilluns al ple ordinari de l'Ajuntament de Tortosa. La moció havia estat presentada per Iniciativa-Entesa per Tortosa i plantejava una sèrie d'acords de caràcter genèric, però també incloïa un punt amb propostes concretes que l'Ajuntament podria tirar endavant per evitar els desnonaments de les famílies tortosines de la seua residència habitual.

Però finalment la moció es va votar punt per punt, i els vots de CiU van rebutjar l'aprovació de les propostes concretes que havia suggerit Iniciativa, com ara sol·licitar al jutge degà del partit judicial la suspensió de qualsevol desnonament mentre no es verifique el caràcter abusiu de la llei hipotecària. També assessorar els afectats per processos d’execució hipotecària, cedir un espai municipal de reunió per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) Terres de l’Ebre, deixar d’operar amb entitats bancàries que promoguen desnonaments de persones empadronades al municipi, i ordenar a la Policia Local que no col·laboren en els desnonaments.

"Un cop més, des de la PAH Terres de l’Ebre creiem que ha quedat palesa la falta de compromís i indiferència per part CiU per solucionar el drama que suposen els desnonaments de famílies tortosines de les seves cases. El grup municipal, amb majoria al consistori, ha tornat a deixar clar que no està disposat a desplegar cap tipus de recurs ni resposta davant la injustícia social derivada de la insuficiència de mecanismes legals eficaços provinents de l’Estat i de la pràctica abusiva de les entitats bancàries", han afirmat des de la plataforma a través d'un comunicat. "Considerem que, rebutjant un moció que proposava propostes concretes i que podien incidir directament en la problemàtica que pateixen molts tortosins i tortosines, CiU  es converteix també en culpable del crim que suposa negar el dret a l’habitatge, dret que roman a la constitució, eludint la responsabilitat de governar per al benefici dels ciutadans. Així doncs, davant la negativa de compromís de l’Ajuntament, la PAH estudiarà presentar properament una moció popular amb les seues demandes.

Imatge PAH Terres de l'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta