6 de gener del 2013

Resignació a les cases rurals del Camp i l'Ebre per la baixa ocupació durant les festes de Nadal

TERRES DE L'EBRE.- Un mal any, malament acaba. El sector del turisme rural a la demarcació de Tarragona ha acomiadat el 2012 amb ocupacions dispars segons la zona, però amb la percepció general que ha estat un dels pitjors anys que es recorden. Així, durant aquestes festes de Nadal, només per cap d'any s'han omplert els allotjaments rurals, i zones com les Terres de l'Ebre s'han hagut de conformar amb poc menys del 60%. En general, tampoc el nombre de pernoctacions s'ha allargat més de les dos o tres nits, com a màxim. A la Costa Daurada, amb només un 15% dels hotels oberts, han aconseguit omplir el 70% de les 5.000 places ofertes per Cap d'Any i assolir una mitjana del 50% durant les festes nadalenques.

Des de les Terres de l'Ebre assenyalen directament a la crisi com a principal causant de la situació que s'ha anat arrossegant tot l'any, i que ha culminat amb la mateixa tendència per aquestes festes de Nadal. Malgrat que en comarques interiors com el Priorat, s'han registrat importants xifres d'ocupació en els dies festius, a les Terres de l'Ebre no han pogut trencar la barrera del 60% en què s'han quedat les grans dates de l'any, com els Ponts de la Puríssima o l'etapa estival. 

Malgrat que la temporada de neu ha començat aviat i amb auge als Pirineus -les pistes d'esquí catalanes han complert les expectatives i han assolit ocupacions del 80%-, des del delta de l'Ebre, la portaveu de l'associació Lola Gómez reconeix que és el problema són les tocades economies familiars que es priven de l'oci i el turisme abans que d'altres necessitats. Justament el turista familiar jove i amb nens petits és el principal perfil de visitant que tenen a la zona. Les previsions per al 2013 tampoc milloren. Gómez ha assegurat que la situació econòmica dels seus potencials clients encara pot empitjorar, i ha reconegut el desànim que pateixen molts dels empresaris rurals del territori. 

Via ACN (Anna Ferràs)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta