7 de febrer del 2013

Alcanar al·legarà que la sentència del cas Turov no està prou motivada



ALCANAR (Montsià).- El regidor d’Urbanisme, Patrimoni i Ordenació del Territori de l’Ajuntament d’Alcanar, Manel Martí, ha avançat aquest dijous que estan decidits a esgotar totes les possibilitats legals per evitar l’enderrocament del complex de 32 habitatges que la promotora Turov SL va construir de manera irregular a la urbanització Serramar. Una última resolució judicial, la qual nega la possibilitat de presentar-hi cap recurs, obliga l’Ajuntament canareu a executar la sentència de demolició abans del proper 22 de març. Però els serveis jurídics del consistori s’han posat a treballar per trobar alguna escletxa legal i evitar haver de prendre aquesta mesura tan dràstica. Així, durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, el regidor d’Urbanisme d’Alcanar ha assenyalat que els advocats de l’Ajuntament consideren que sí que és possible presentar algun tipus de recurs, tot argumentant que la resolució de la jutgessa de Tarragona potser no ha estat suficientment motivada. Per tant, el consistori d’Alcanar seguirà explorant la via jurídica i alhora estudiarà si hi ha alguna alternativa per evitar l’enderroc total o parcial dels habitatges.

De la mateixa manera, Martí ha explicat que l’Ajuntament mantindrà la comunicació amb els veïns afectats pel cas Turov, i que properament tindran més reunions per garantir que els seus drets també queden contemplats. De fet, el regidor d’Urbanisme ha assenyalat que arribarà un moment, sobretot si l’Ajuntament ha d’assumir responsabilitats patrimonials, en què caldrà preguntar-se com és que a Alcanar es va autoritzar la construcció, l’any 2003, de 32 habitatges en uns terrenys en què només podien fer-se nou cases unifamiliars. De fet, un informe judicial ha calculat que entre els anys 1997 i el 2003 es van construir almenys 614 habitatges en diverses promocions del terme d’Alcanar, quan en realitat només s’hi podien fer 179 habitatges.

En qualsevol cas, el regidor d’Urbanisme ha remarcat que si no s’aconsegueix canviar aquesta darrera sentència judicial, l’Ajuntament d’Alcanar no tindrà cap marge de maniobra per evitar els enderrocaments. D’altra banda, Martí ha assenyalat que, amb la futura revisió del pla d’ordenació urbana municipal, Alcanar vol posar ordre i prendre decisions meditades i que després no siguen incorrectes. De fet, el regidor ha assenyalat que la revisió del pla d’urbanisme serà un procés llarg i complex, tenint en compte que el seu terme té el nucli urbà d’Alcanar i també altres nuclis de població: les Cases d’Alcanar i Alcanar Platja.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta