10 de febrer del 2013

La subdelegació de l'Estat a Tarragona denuncia l'Aldea per haver-se declarat 'territori català lliure i sobirà'


L'ALDEA (Baix Ebre).- L'alcalde de l'Aldea, el republicà Dani Andreu, ha mostrat aquest diumenge poca sorpresa per la denúncia que ha rebut aquest municipi del Baix Ebre, per haver-se declarat "territori català, lliure i sobirà". El ple de l'Aldea va aprovar la moció que també defensava que Catalunya siga un nou estat d'Europa el passat 29 d'octubre del 2012, amb els vots a favor d'ERC i de CiU, i el vot en contra del PSC. A més, l'Aldea és membre de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), i durant l'estiu de l'any passat va rebre el pas de la Caravana de la Independència.

Des de desembre passat, han estat diversos els municipis del país contra els quals les subdelegacions del govern espanyol han presentat un contenciós administratiu per haver aprovat mocions en aquesta línia. I l'Aldea ha estat el primer en rebre aquesta denúncia en el conjunt del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. La notificació va arribar a l'Ajuntament el passat dimecres, i els representants del municipi ja han demanat l'empara dels serveis jurídics de la Diputació de Tarragona per fer-hi front. Andreu ha denunciat que aquesta situació suposa "una pèrdua de temps i diners per al poble". A banda, més de cent municipis de l'Ebre i del Camp de Tarragona també han aprovat aquesta moció.

Per a Andreu, aquests contenciosos administratius que el govern espanyol està fent arribar a alguns dels municipis que es van declarar territori "català, lliure i sobirà" amb l'aprovació de mocions als plens municipals és només "la constatació del joc de l'Estat espanyol per interferir en la voluntat popular i la sobirana de les administracions catalanes".

Andreu considera que aquesta actuació del govern espanyol és "una pèrdua de temps i diners" per a les administracions i els ciutadans, i ha instat al govern de Madrid a què treballi en resoldre els casos de corrupció que estan posant en dubte la credibilitat de la classe política. "És una incongruència en els temps que estem vivint", ha dit l'alcalde de l'Aldea.

Segons ha explicat Andreu en declaracions a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), el contenciós recorda al consistori que l'aprovació de la moció per part del ple municipal "queda totalment fora del marc constitucional" i de les competències dels governs locals. L'Ajuntament de l'Aldea ha demanat ajuda als serveis jurídics de la Diputació de Tarragona per defensar-se i també l'assessorament del seu partit, ERC, i també de CiU, ja que els regidors convergents de l'Aldea -a l'oposició- també van donar suport a la moció. A l'Aldea, els republicans governen amb el PSC.

El contenciós pot suposar la revocació de l'aprovació de la moció o fins i tot cap la possibilitat que la subdelegació del govern espanyol a Tarragona demane la inhabilitació de l'alcalde. Andreu, però, assegura que confien en que el recurs no prospere i es mostra tranquil davant l'opció que se l'incapacite en les seues funcions de batlle. "Estic tranquil però decebut", ha apuntat l'alcalde. Andreu ha titllat l'acció del govern espanyol de "disbarat" i de "comportament maquiavèl·lic", i considera que convindria més diàleg i no tanta repressió a "l'ideari majoritari" dels veïns del municipi. "És una falta de respecte a la voluntat popular", hi ha afegit.

Alguns municipis gironins, com la capital, Girona, o com Celrà, Campelles o Llançà, i la població barcelonina d'Arenys Munt , entre d'altres, també han estat denunciats per l'Estat espanyol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta