25 de març del 2013

Ercros indigna Flix anunciant els acomiadats amb un paper penjat a la porteria de La Fàbrica

FLIX (Ribera d'Ebre).- Indignació a Flix perquè la companyia Ercros ha comunicat els noms dels afectats per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) penjant un full de paper amb un llistat a la porteria de La Fàbrica. Finalment, després de l'acord signat entre els sindicats i l'empresa divendres passat, l'ERO deixarà sense feina 75 treballadors de la planta electroquímica de Flix: 61 empleats actius i 14 prejubilats. En aquest sentit, l'expedient castiga especialment un poble que durant més d'un segle havia establert llaços laborals però també sentimentals i afectius amb Ercros, l'antiga Erkimia. Per això, la manera com els directius de l'empresa han donat a conèixer els noms dels acomiadats a Flix ha fet encara més mal als treballadors i als veïns d'aquesta població de la Ribera d'Ebre.

L'exalcalde de Flix i historiador, Pere Muñoz, una de les persones que més ha estudiat la història de l'electroquímica, ha afirmat en un tuit que els directius d'Ercros han perdut el nord. "No té nom la manera de comunicar els acomiadats. Ni els pitjors anys del caciquisme", ha remarcat Muñoz.


En la mateixa línia, també el regidor de Promoció Econòmica i Protecció Civil, Francesc Barbero, també ha rebutjat via Twitter la manera com Ercros ha comunicat el nom dels acomiadats de La Fàbrica.

D'altra banda, la propera acció convocada a Flix en contra de l’ERO d’Ercros, i potser l’última de la campanya Flix en lluita, serà una enlairada massiva de 500 fanals, que es farà dimecres 27 de març a partir de les deu de la nit a la plaça del Mercat. L’acte es dirà 'Enlairem la llum del poble' i vol ser una mostra de suport als acomiadats d’Ercros, així com un agraïment a la mobilització i al suport popular d’aquests dies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta