24 de març del 2013

La primera acció de la plataforma Trens Dignes talla l'N-340 durant mitja hora

 

L'ALDEA (Baix Ebre).- Unes 200 persones, segons l'organització, han tallat aquest diumenge al migdia la carretera N-340 a l'Aldea, convocades per la Plataforma Trens Dignes a les Terres de l'Ebre, per reclamar la millora dels serveis ferroviaris i del transport per carretera al territori. El tall de l'N-340 ha durat uns 30 minuts i ha provocat una cua important en aquesta carretera al seu pas per l'Aldea. Es tracta de la primera mobilització d'aquest moviment social, que ha tingut el suport d'alguns càrrecs polítics com ara l'alcalde de l'Aldea, el republicà Dani Andreu; el president d'Iniciativa a les Terres de l'Ebre i portaveu ecosocialista de Tortosa, Jordi Jordan, o la regidora del PSC de Tortosa, Dolors Bel, que han ajudat a portar la pancarta de la capçalera. De la mateixa manera, també hi havia el secretari general de CCOO a les Terres de l'Ebre, Josep Casadó, o el músic i periodista Arturo Gaya, a més de la regidora d'Iniciativa-Entesa per Tortosa, Cinta Galiana. Al tall de carretera també ha assistit un dels regidors del PSC de Tortosa, Enric Roig.

"Fem una valoració molt positiva, ja que durant més de mitja hora unes 200 persones han aconseguit aturar el trànsit d’esta carretera, per visualitzar la indignació per unes comunicacions precàries al territori, especialment les ferroviàries, però també les viàries en general", ha afirmat en un comunicat la Plataforma Trens Dignes a les Terres de l'Ebre.


La mobilització ha comptat també amb la presència de nombrosos representants de sectors socioeconòmics, sindicats, i  culturals, a més de ciutadans de les quatre comarques de l’Ebre i també del Priorat i el Camp de Tarragona, amb qui la Plataforma Trens Dignes ha volgut teixir "ponts de treball conjunt". "Serem un moviment de perseverança, que fa més la constància d’una gota que la força d’una onada i que hem nascut per fer una lluita continuada i tindre una presència constant a base de diferents accions que periòdicament posaran de manifest la nostra voluntat de treballar per la dignitat del territori", ha afegit la plataforma. Segons el moviment, això passa "inexhorablement", per tindre unes vies de comunicació d’acord amb les necessitats reals de la ciutadania. "Volem tindre sentit de la corresponsabilitat i ser subjectes de la transformació social, també en l’àmbit de la mobilitat", conclouen. La Plataforma Trens Dignes a les Terres de l’Ebre voldria celebrar actes a les quatre comarques de l’Ebre, per diversificar la seua presència al territori.

Imatge Plataforma Trens Dignes a les Terres de l'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta