8 de març del 2013

Marc Mur, alcalde de Flix: ‘No estem fent cap xantatge a Ercros’

 

FLIX (Ribera d'Ebre).- L’alcalde de Flix, Marc Mur, ha lamentat aquest divendres que, tot i la manifestació de dilluns a Barcelona, no han pogut parlar encara amb cap responsable d’Ercros. De fet, tampoc han acceptat negociar amb la Generalitat, un cop que el govern català s’ha ofert a fer d’intermediari per minimitzar l’expedient de regulació d’ocupació (ERO). Segons Mur, l’empresa continua inflexible i enrocada en acomiadar 156 persones de la planta de Flix. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, l’alcalde ha volgut aclarir que l’Ajuntament no està fent xantatge a Ercros amb la possible denúncia de nous casos de contaminació, com erròniament es va poder interpretar a partir d’una entrevista concedida a Catalunya Informació. De fet, ha afirmat que si coneguessin algun delicte mediambiental, fa temps que l’haguessin posat en coneixement de la fiscalia. Així, Mur ha recordat que al polígon d’Ercros hi ha sòl contaminat, amb tres expedients oberts per l’Agència de Residus de Catalunya, i que si l’empresa marxa haurà de garantir la seua neteja.

Mur, durant la tancada a l'Ajuntament, conversant amb l'exalcalde de Flix, Òscar Bosch.- ACN
D’altra banda, Mur ha assenyalat que les accions de protesta com la tancada dels regidors a l’Ajuntament serveixen perquè els treballadors i els afectats pels acomiadaments d’Ercros notin l’alè de la població. També perquè els responsables de l’empresa rebin un missatge directe en contra de l’ERO. Així, l’alcalde ha recordat que Ercros ha admès que han traslladat la negociació de l’ERO a Madrid perquè allà hi troba “un terreny neutral i una bona fe que no tindria a Catalunya”, ja que té clar que a Barcelona tindria mots veïns de Flix concentrats i pressionant. Per tant, l’alcalde ha agraït el suport dels veïns de la població que des de la tarda de dijous i durant tota la nit han acampat a la plaça de l’Església, mentre ell i els regidors estaven tancats a l’Ajuntament. Segons Mur, la unitat d’acció pot servir per aconseguir que Ercros recapacite una decisió que no té justificacions econòmiques, sinó que és purament estratègica. De fet, ha assenyalat que “no hi ha paraules” per definir el grau d’implicació dels veïns de Flix en defensa dels llocs de treball.

En aquest sentit, l’alcalde ha explicat que en poques hores l’Ajuntament ja ha pogut recaptar més de 3.000 euros en donacions al compte especial de resistència que han decidit obrir en diverses entitats bancàries, per finançar la mobilització del consistori contra l’ERO d’Ercros. Sobretot, de gent gran que no pot assistir a les manifestacions i concentracions, però que vol aportar el seu granet de sorra. En canvi, Mur ha confirmat que el web oficial de l’Ajuntament de Flix va rebre dijous a la nit el segon atac informàtic en menys de cinc dies. Un atac que, lamentablement, ha deixat la pàgina del municipi a internet fora de servei, tot coincidint amb aquesta nova onada de mobilització dels flixencs.

Finalment, Mur ha aprofitat per destacar que a l’Ajuntament de Flix estan molt agraïts i satisfets pel suport que han rebut del delegat del govern a les Terres de l’Ebre, del conseller d’Empresa i Ocupació, i del mateix president de la Generalitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta