5 d’abril del 2013

Agricultura reconeix que el pla de reconversió dels cítrics està al calaix per falta de recursos



BÍTEM (Baix Ebre).- Durant una visita a l'empresa exportadora de cítrics Agrofruit de Tortosa, el conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, ha reconegut aquest divendres que el pla de reconversió del sector es troba al calaix, per la falta de recursos econòmics per tirar-lo endavant. Pelegrí també ha explicat que la Generalitat ha avalat Agrofruit, el quart exportador de cítrics de l'Estat, i que treu a l'estranger un 92% de la producció, per poder refinançar-se davant els problemes econòmics que arrossega durant els últims anys. El conseller d'Agricultura també ha reiterat el seu "compromís" de mantenir l'aportació de la Generalitat al pla d'assegurances agràries, després que el sector agrari haja manifestat la seua inquietud que les retallades encareixin considerablement les pòlisses.

Pelegrí, que considera "irresponsable" el fet de "crear alarmes innecessàries" al voltant d'aquesta qüestió, ha instat els pagesos catalans a dirigir les seues crítiques al govern espanyol, que ha anunciat per enguany una retallada en un 28% de la seva aportació al pla. Segons la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), els encariments podrien superar el 200%.

 D'altra banda, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha començat a partir d'aquest divendres a ingressar el pagament de 7,8 milions d'euros corresponents a les subvencions agroambientals a la gestió de les zones humides incloses en el conveni de Ramsar, per superfícies d'arrossars i també closes. Per al Departament, l'objectiu és establir un sistema de gestió de les zones humides incloses en el conveni Ramsar i la seua àrea d'influència amb un elevat grau de sostenibilitat. Concretament, el Departament transfereix ajuts al Montsià per valor de 4,1 milions d'euros i al Baix Ebre es destinen poc més de 3 milions d'euros. La Ribera d'Ebre també rebrà part d'aquest ajuts, 14.765 euros.

Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta