10 d’abril del 2013

Alcanar promou unes jornades per posar en valor els cítrics de la població


ALCANAR (Montsià).- El regidor d’Agricultura i Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcanar, Josep Maria Sancho, ha avançat aquest dimecres alguns dels detalls de les jornades sobre el món rural que aquesta població del Montsià celebrarà del 27 al 29 d’abril. L’objectiu de les jornades serà analitzar les opcions i noves oportunitats que tenen els pagesos locals, sobretot els citricultors, en un món global dominat per les grans empreses de l’agroalimentació. En aquest sentit, les jornades d’Alcanar parlaran sobre la necessitat de potenciar el consum dels productes de proximitat, però també de millorar la comercialització per garantir un preu just per al pagès i posar en valor els productes locals, ja que això també afavoreix la sostenibilitat i ajuda a conservar i tenir endreçat el territori.

De fet, Sancho ha volgut valorar el nou decret que ha de regular l’acreditació de la venda de proximitat de productes agroalimentaris. Una nova normativa que identificarà els productes com a procedents d’una explotació agrària ubicada a Catalunya. Però aquest segell deixarà fora de joc els citricultors d’Alcanar que tenen moltes explotacions a la zona de Vinaròs. El regidor canareu d’Agricultura ha afirmat que cal seguir parlant i consensuar amb la Generalitat aquest tema, per aconseguir una normativa més flexible. I si això no prospera, els productors d’Alcanar hauran de buscar un segell propi de promoció dels seus productes.

En el cas d’Alcanar, el regidor de Medi Ambient també ha assenyalat que els productors locals haurien d’anar junts a buscar nous mercats, i fins i tot ha apuntat la necessitat de crear una segona cooperativa a la població. A més, també ha afirmat que cal guanyar valor afegit per a les clementines de les Terres de l’Ebre.

D’altra banda, Sancho ha explicat que -en col·laboració amb el Consell Comarcal del Montsià- han promogut diversos cursos d’agricultura ecològica. A més, l’Ajuntament d’Alcanar també té en projecte la realització d’un banc de terres, per evitar l’abandonament de finques i facilitar la incorporació de pagesos joves a l’activitat agrícola. D’altra banda, també han signat un acord amb la Fundació Alícia, per elaborar un receptari de la cuina amb les clementines que haurà d’implicar també el sector de la restauració del territori.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta