7 d’abril del 2013

Alumnes de religió porten al papa Francesc una samarreta i un carnet del Morella FC per fer-lo soci

MORELLA (Els Ports).- El papa Francesc ja té el carnet de soci i la samarreta blaugrana del Morella FC. L'artentí Jorge Mario Bergoglio és un agran afeccionat al futbol i seguidor del San Lorenzo de Almagro, un club del seu país que, com el Barça o el mateix Morella, té la samarreta blaugrana. Però, a més a més, la vinculació entre el San Lorenzo de Almagro i el Morella és encara més estreta, ja que durant una gira dels argentins per Espanya, als anys cinquanta, van disputar un partit a la capital dels Ports i van deixar en la localitat, en senyal de gratitud, les seues equipacions, samarretes blaugranes i pantalons blancs. Des d’aquest dia, el conjunt morellanà juga amb els mateixos colors que el San Lorenzo d’Almagro, del qual Bergoglio n'és soci. Per això, els alumnes de religió de primer de batxillerat de l’IES Els Ports s'havien marcat l'objectiu de fer que el papa es fes soci del Morella. Segons el digital ComarquesNord.cat, aquest dissabte han tornat de Roma amb la satisfacció de viure dies inoblidables a Roma i d'haver aconseguit el seu objectiu. 

Durant la darrera setmana, els alumnes de religió de primer batxillerat de Morella van participar en una de les multitudinàries audiències papals. En aquest acte, que transcorre a la Plaça de Sant Pere al Vaticà, el Papa recorre mitjançant un vehicle descapotat tot aquest espai en el qual s’aglutina gent de tot el món. Entre les milers de persones, estaven els representants d’aquesta excursió, en primera fila. Segons ComarquesNord.cat, el nou pontífex va passar just al costat d’on estaven i, gràcies a això, van poder obsequiar-li, mitjançant un dels membres del seu cos de seguretat, amb el material que havien preparat per a l’ocasió. Un quit format per la samarreta de l’equip de futbol regional de Morella, un carnet de soci del club, un dossier amb informació, i un gravat de la Verge de Vallivana, de Pilar Dolz.

En conèixer l'elecció de Jorge Mario Bergoglio com a nou bisbe de Roma, els joves es van interessar per la vinculació entre el Morella i el San Lorenzo de Almagro. Entre els diversos elements portats a Roma també hi havia una carta signada pel president del Morella FC, Rafael Ripollés. Ara, només falta la resposta de Bergoglio. D'altra banda, una altre club blaugrana, el Barça, també ha enviat una carta per felicitar-li per la seua elecció. De fet, en els propers dies se li vol fer arribar tres samarretes signades per l'argentí Leo Messi.

Per la seua banda, l’alcalde de la població, Rhamsés Ripollés, ha indicat que “és una bona oportunitat per donar a conèixer Morella al Papa Francesc", i que per això han sumat l'Ajuntament a la iniciativa. Si la missió dels joves de Morella no funciona, buscaran altres vies. Segons el mossèn de Morella, José Ángel Pitarch, també li faran arribar la proposta a través d'altres conductes que facilita el Vaticà. "La història és curiosa i estaria molt bé que la pogués conèixer el nou Papa", ha conclòs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta