11 d’abril del 2013

Arran de les Terres de l'Ebre pinta un mural a Roquetes per recordar l'assassinat de Guillem Agulló



ROQUETES (Baix Ebre).- L'assemblea d'Arran de les Terres de l'Ebre -organització juvenil de l'esquerra independentista- commemora aquest dijous l'aniversari de la mort de Guillem Agulló a mans d'un grup de neonazis. L'assassinat d'aquest jove militant de Maulets va tenir lloc l'11 d'abril de 1993, a la població valenciana de Montanejos. Així, l'assemblea ebrenca d'Arran ha organitzat una sèrie d'activitats per recordar el cas i també d'altres víctimes de "la violència feixista" als Països Catalans. En aquest sentit, dissabte passat van pintar un mural al carrer Major de Roquetes. D'altra banda, també han iniciat una campanya de recollida de signatures per portar als plens municipals de Tortosa i roquetes la proposta de dedicar un carrer a Guillem Agulló. Finalment, el proper divendres, 19 d'abril, es farà una xerrada al Casal Popular Panxampla de Tortosa, on participaran dos exmilitants de Maulets de l'assemblea de l'Horta de València, per explicar com van viure el cas de Guillem Agulló en primera persona, així com "la impunitat del terrorisme d'extrema dreta al País Valencià, afavorit per les manipulacions mediàtiques i les complicitats policials i polítiques".

Amb aquests actes, Arran de les Terres de l'Ebre vol denunciar també "la llibertat amb que actuen els grups feixistes als Països Catalans, mentre es condemnen joves per defensar els serveis públics i un sistema realment democràtic". Segons l'organització juvenil, el cas de Guillem Agulló exemplifica això, ja que el seu assassí va complir només quatre dels 14 anys als que l'havien condemnat, i els seus còmplices van resultar absolts.

Imatge Arran de les Terres de l'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta