26 d’abril del 2013

Campredó rememora el pas de l'Ebre del 1938, primer episodi 'èpic' i 'sagnant' de la Batalla de l'Ebre

CAMPREDÓ (Baix Ebre).- El poble de Campredó ha començat a rememorar els 75 anys del pas de l’Ebre, el primer episodi sagnant de la Batalla de l’Ebre. Hi van perdre la vida 1.700 soldats, la majoria dels quals brigadistes internacionals. Les Jornades del Patrimoni Històric de Campredó tindran lloc del 30 d’abril fins al 5 de maig, i inclouen tres conferències per contextualitzar la batalla i el pas de l’Ebre, que comptaran amb la presència dels historiadors Francesc Xavier Hernández i Joan Carles Lleixà. A més, en l’escenari real de la torre de Font de Quinto, des d’on vigilaven els soldats republicans, s'estrenarà l'obra de teatre ‘La roja flor de la nació’, que ha escrit l’autor campredonenc Emigdi Subirats.

A banda, hi haurà una exposició de material de guerra, i s’organitzaran diverses visites per apropar aquests fes històrics a les escoles. Finalment, també han previst l’estrena d’un documental de producció pròpia, del documentalista local Germán Machí, sobre les vivències de la gent a Campredó quan el 1938 va esdevenir front de guerra. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, dos dels impulsors de les jornades, Joan Carles Lleixà i Marc March, han destacat la importància històrica del pas de l’Ebre per al desenvolupament de la Batalla de l’Ebre i de la mateixa Guerra Civil, i han reivindicat la participació de Campredó en les iniciatives del Consorci Memorial de la Batalla de l’Ebre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta