25 d’abril del 2013

Cimera per coordinar l’acció dels museus i centres d’interpretació de les Terres de l’Ebre



AMPOSTA (Montsià).- El Museu de les Terres de l’Ebre, com a responsable del Servei d’Atenció Museística (SAM), s’ha reunit aquest dimecres a Amposta amb el director dels serveis territorials de Cultura, amb el cap del servei de Museus i Protecció de Béns Mobles de la Generalitat, i amb tècnics del nou Museu de Tortosa, del Consorci Memorial de la Batalla de l’Ebre (Comebe), de Terracota, el centre d’interpretació de la Terrissa de la Galera, i del Museu de la Pauma del Mas de Barberans, així com del Centre d’Interpretació de les Pintures Rupestres d’Ulldecona. L’objectiu de la trobada era unir esforços i discursos, així com planificar conjuntament les activitats dels centres. Només hi van faltar els responsables del Museu de Ceràmica Popular de l’Ametlla de Mar, l’únic del territori que amb el Museu de les Terres de l’Ebre està inscrit en el registre de la Generalitat, tot i que en breu està previst que també siguen registrats el Museu de Tortosa i el nou Museu de la Mar de l’Ebre, de Sant Carles de la Ràpita. Així ho ha explicat aquest dijous el director general del Museu de les Terres de l’Ebre, Àlex Farnós, que ha remarcat que els discursos són complementaris, i que tot el territori pot sortir beneficat del treball conjunt per aprofitar el patrimoni de les Terres de l’Ebre.

Farnós ha remarcat que el Museu de les Terres de l’Ebre sempre ha defensat que els elements patrimonials estiguen implantats a la població, gestionats per professionals, i que tracten els elements singulars de cada poble i que per tant no siguen clònics, tot buscant l’especialització. Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, el director gerent del Museu de les Terres de l’Ebre ha afirmat que, per aconseguir un millor aprofitament per al turisme, fa falta una major projecció, així com una gestió professional del patrimoni.

Actualment, el Museu de les Terres de l’Ebre també està parlant amb diversos ajuntaments de la Terra Alta i de la Ribera d’Ebre que tenen centres d’interpretació o bé projectes museístics, per assessorar-los en el camí que han de seguir. En aquest sentit, també estan col·laborant amb l’Ajuntament de Masdenverge en el disseny del nou centre d’interpretació sobre la vida al poble. L’altre projecte, encara més ambiciós, és la posada en funcionament, molt possiblement abans de l’estiu, del nou Museu de la Mar de l’Ebre, que s’està instal·lant a les antigues Casotes de la Ràpita.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta