18 d’abril del 2013

CiU lamenta que ERC prefereix pactar el pressupost amb el PP abans d'assolir un govern sòlid i estable a Alcanar




ALCANAR (Montsià).- El portaveu de CiU a l’Ajuntament d’Alcanar, Ivan Romeu, ha confirmat aquest dijous el trencament de les negociacions amb el grup municipal d’Esquerra per assolir una nova majoria de govern en aquesta població del Montsià. Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Romeu ha explicat que ja feia uns dos mesos que treballaven en el document de l’acord de govern, però que Esquerra ha preferit seguir governar en minoria i pactar l’aprovació del pressupost per al 2013 amb el grup municipal del Partit Popular. Segons el portaveu convergent, la darrera reunió entre Esquerra i Convergència i Unió va tenir lloc divendres passat, quan se’ls va informar de l’entrada a l’Ajuntament d’un document del grup del Partit Popular amb les seues demandes per a l’aprovació -o el seu vot d’abstenció- en el ple en què s’aprovarà el pressupost municipal, previsiblement el proper dijous, 25 d’abril.

En la mateixa entrevista, Romeu ha remarcat que, en les negociacions amb Esquerra, el grup de Convergència i Unió havia reclamat les àrees que més s’ajustaven al perfil professional dels seus regidors: Turisme, Dinamització Econòmica, Gent Gran, la Banda Municipal i Esports. De fet, el portaveu de CiU ha insistit que ells entenien l’opció d’entrar el govern com una manera d’aportar la seua experiència per solucionar els problemes d’Alcanar. En canvi, Romeu ha assegurat que en cap moment van exigir al grup d’Esquerra que cedís l’alcaldia per al grup de CiU. A més, ha deixat clar que la seua proposta passava per reduir la remuneració dels regidors del govern, i ha apuntat que potser això és el que no ha agradat els republicans.

D’altra banda, Romeu ha avançat que Convergència i Unió encara no té decidit el seu vot en el ple de dijous que ve, en què el grup d’Esquerra preveu aprovar el nou pressupost per al 2013. De fet, ha assenyalat que el govern d’Alfons Montserrat té tota la informació sobre com creu CiU que haurien de ser els comptes municipals, ja que aquestes setmanes han treballat colze a colze amb ERC.

 Finalment, Romeu ha reconegut que el trencament de les converses amb Esquerra fa que CiU desconfie de l’actitud del govern municipal, i que per tant és molt complicat que es puga recuperar l’entesa per formar una majoria sòlida, estable i d’acord amb el procés de transició nacional. Segons el portaveu de Convergència i Unió, ha estat Esquerra qui s’ha tancat les portes a poder assolir aquest acord.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta