9 d’abril del 2013

El govern de Tortosa rebutja les mocions del PSC i ICV contra els acomiadaments als mitjans públics

TORTOSA (Baix Ebre).- El govern municipal de Tortosa, amb la majoria absoluta del grup de CiU, ha rebutjat aquest dilluns al vespre les dues mocions presentades pels grups del PSC i d'Iniciativa-Entesa per Tortosa en contra dels ajustaments de personal anunciats tant a TV3 com a Catalunya Ràdio, així com a l'Agència Catalana de Notícies (ACN). La portaveu de CiU, Meritxell Roigé, ha afirmat que la declaració institucional aprovada en el ple del mes de març per reclamar el manteniment de la delegació de TV3 i Catalunya Ràdio a les Terres de l'Ebre era suficient, i ha acusat el PSC i els ecosocialistes de trencar el consens polític assolit a l'Ajuntament de Tortosa amb l'aprovació d'aquella declaració. De fet, ha manifestat que l'actual situació dels mitjans públics és conseqüència del malbarament de recursos que es va fer durant l'època del tripartit, i ha recordat que la majoria dels corresponsals que ara es queden sense feina van ser contractats durant l'etapa anterior, amb contractes precaris i sense formar part de la plantilla de TV3 i Catalunya Ràdio. En canvi, segons Roigé, ara els mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) faran la cobertura informativa de les Terres de l'Ebre amb personal propi.



En concret, la moció del PSC considerava "lamentable" que es qualifiqui "d'esporàdica" la feina feta pels corresponsals a l'Ebre, "alguns amb més de 25 anys de servei públic, per tal d'informar rigorosament sobre la realitat territorial a les Terres de l’Ebre". Tot seguit, els socialistes tortosins acusaven el govern de CiU de voler "silenciar un territori amb l'objectiu ocult que l'Ebre torni a ser invisible". De fet, la moció del PSC considera "un atac al territori i a la descentralització administrativa" en què es va basar l'Estatut de Catalunya, "en detriment del servei públic que ha de complir un mitjà de comunicació pagat entre tots". Així, el grup del PSC proposarava al ple exigir a la CCMA "el manteniment de les actuals corresponsalies a les Terres de l’Ebre de Catalunya Ràdio i l’Agència Catalana de Notícies, igualment com es va demanar que es fes amb TV3". També "que es garanteixin els llocs de treball als professionals de les Terres de l’Ebre que actualment donen el servei", així com exigir "el manteniment de la cobertura de Catalunya Ràdio a tot el territori de les Terres de l’Ebre".

Per la seua banda, la moció d'Iniciativa-Entesa per Tortosa tenia l'objectiu de "preservar l'actual model públic i de qualitat dels mitjans de comunicació de Catalunya". Segons el seu portaveu, Jordi Jordan, durant el darrer mes s'han sabut més coses que han fet del tot necessari un replantejament de la posició unànime de l'Ajuntament de Tortosa en defensa de la delegació de TV3 i Catalunya Ràdio. "Hem sabut que mentre no hi ha diners per a la televisió i la ràdio públiques, perquè estan retallant el pressupost, sí que n'hi ha per als mitjans privats", ha afirmat Jordan. Per la seua banda, tant els grups d'Esquerra com el del PP han donat suport a les mocions del PSC i d'ICV. També el regidor de PxC, tot i que Jordi Casanova ha aprofitat l'ocasió per atacar els periodistes i denunciar que la premsa l'ignora.
El grup de periodistes que estava cobrint el ple ordinari del mes d'abril ho ha fet lluint uns adhesius per denunciar la situació de la professió a les Terres de l'Ebre. De fet, el vot contrari de CiU a les mocions del PSC i d'ICV ha provocat que alguns periodistes abandonessen la sala de plens. Un ple que a Twitter, a més de l'etiqueta pleTortosa, també s'ha comentat amb els hashtags sosperiodismeebre, sosperiodismebre i sosperiodismebrenc, entre d'altres.

2 comentaris:

  1. Educació, Sanitat i ara mitjans de comunicació públics. El desmantellament que no para. Srs Polítics d'aquesta generació, què creieu que es dirà de vosaltres en uns anyets? Sereu recordats (sigui quin sigui el vostre color polític) per la vostra mediocritat professional.

    ResponElimina
  2. Generalitzar és una forma de no assenyalar directament. No és que en falten de motius per generalitzar però en este cas la responsabilitat, i la culpa, és de qui és.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta