11 d’abril del 2013

Detingut a Ulldecona un jove presumptament relacionat amb el terrorisme islamista

 

ULLDECONA (Montsià).- Els Mossos d'Esquadra han informat aquest dijous que abans-d'ahir van detenir a Ulldecona un jove presumptament relacionat amb el terrorisme islamista. Es tracta de Ridouan Ben Omar de 23 anys, nacionalitat marroquina i amb domicili a la localitat, que segons la policia catalana difonia comentaris a través del Facebook per animar als seus seguidors a cometre actes terroristes. Per aquest motiu, Ridouan Ben Omar ha estat detingut per un delicte de terrorisme, concretament per distribuir o difondre públicament per qualsevol mitjà missatges o consignes dirigits a enaltir la perpetració de qualsevol acte terrorista. La detenció va tenir lloc en el marc de l'operació 'Kafka' en què s'investigava la presumpta vinculació del jove amb el terrorisme islamista.

La investigació, instruïda pel Jutjat d'Instrucció número 1 de l'Audiència Nacional, es va iniciar l'estiu de l'any 2011 arran de la publicació d'uns comentaris difosos en el seu perfil de la xarxa social Facebook, on enaltia a reconeguts líders terroristes gihadistes com Ahmed Yassin, líder de Hamás, o Osama Bin Laden, exlíder d'Al-Qaida. 

En aquests missatges animava als seus seguidors a realitzar actes terroristes i aprofitava per llançar proclames contra Occident, els Estats Units i la comunitat jueva. El perfil de Ridouan Ben Omar a Facebook era de caràcter obert i qualsevol usuari d'Internet podia veure les seues publicacions.

Dimarts passat, la policia va dur a terme un registre al seu domicili a Ulldecona, on es va intervenir un ordinador, tres llapis de memòria, diversos CDs, DVDs, cintes de cassetes, llibres i alguns manuscrits. Com a fets rellevants de l'activitat relacionada amb el gihadisme, els Mossos han destacat que durant la investigació els agents han pogut constatar que el detingut tenia contactes i relacions amb altres líders radicals gihadistes de fora de l'Estat, a través d'Internet, per telèfon o, fins i tot, directament en alguns dels viatges que realitzava al centre d'Europa. A més, en el seu perfil hi va arribar a tenir més de 300 persones adherides de tot el món, a les quals animava a lluitar per l'Islam i a convertir-se en mujahidins.

El Jutge instructor del cas ha decretat el secret de les actuacions. El detingut ha passat aquest dijous a disposició judicial.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta