11 d’abril del 2013

Domingo Tomàs defensa el sanejament d’arbres en diversos punts de Tortosa, com ara l'antic escorxador o Ferreries

 


TORTOSA (Baix Ebre).- El cinquè tinent d’alcalde i regidor de Serveis de Tortosa, ha volgut explicar aquest dijous per quin motius s’han tallat alguns dels pins gairebé centenaris del costat del Museu de Tortosa, a l’antic escorxador, així com altres arbres a la zona de Vora Parc i al barri de Ferreries. Un tema que en els darrers dies ha estat força polèmic en les xarxes socials, amb comentaris molt crítics o en contra de la decisió de l’Ajuntament.

En declaracions a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Tomàs ha assenyalat que tot plegat s’ha fet per diversos motius, però que sobretot calia minimitzar les situacions de risc extrem. I és que, segons el regidor de Serveis, els darrers episodis de fort vent havien provocat moltes incidències i importants danys materials, sobretot a l’aparcament de la vora de l’antic escorxador. A més, el consistori també la intenció de reordenar aquest espai, per facilitar l’aparcament als visitants del Museu de Tortosa.

Foto: Alfonso Chaney.
En el cas dels arbres tallats aquesta setmana a l’avinguda Colom de Ferreries, Tomàs ha afirmat que són arbres molt vells i que alguns estaven podrits. Per tant, els que representaven un risc, s’han tallat, així com també els que dificultaven la visió en interseccions o passos de vianants, o bé els que tapaven algun fanal.

El regidor de Serveis ha remarcat que el següent pas serà reordenar la zona enjardinada d’aquesta part del barri de Ferreries, just a l’accés al pont de l’Estat, amb una nova arbustiva de color i sanejada. Així, ha avançat que es plantaran nous arbres i que això servirà com a prova pilot del que serà el futur nou enjardinament d’una de les principals artèries viàries del barri de Ferreries. Seran arbres més nets, controlables en alçada, i que no provoquen excessius problemes en dies de vent o de pluja.


5 comentaris:

  1. No crec que siga motiu suficient i convincent. Domingo s'excusa d'allò que han fet malament, espero que aquest aparcaments no siguin convertits en zona blava.

    ResponElimina
  2. No ho dubteu lo de la zona blava, temps al temps

    ResponElimina
  3. si vol el senyor "Minguet" un dia l'acompanyo amb un jardiner professional i un servidor i l'ensenyem quants d'arbres s'han talat o quants forats d'arbres s'han tapat i qno feien ni "nosa" ni estaven podrits

    ResponElimina
  4. No ho havia mirat, són zones molt llamineres per ficar zones blaves, claro...no entenia de bones a primeres aquesta febra llenayataire del senyor Tomàs, i com no eren arbres renaixentistes...véc que a esta gent que la nostra ciutat perdigue elements vegetals tant los hi fot, que alguns siguen arbres centenaris també, com que no podem recaptar diners dels esquirols i estornells...damunt com tampoc són arbres "renaixentistes" pos lo sinyó Tomàs no els pot fer tocar la gralla. Gracies per fer una mica més trista la nostra ciutat.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta