22 d’abril del 2013

El Campus Terres de l'Ebre de la URV impartirà un màster oficial en Canvi Climàtic el curs que ve

TORTOSA (Baix Ebre).- La recuperació i reconstrucció de sèries climàtiques, la variabilitat climàtica i els seus impactes sobre el medi, especialment els ecosistemes aquàtics, són els principals àmbits d'estudi del nou màster que s'impartirà el curs que ve al Campus Terres de l'Ebre de la URV. El màster oferirà 20 places i compta amb el suport del Centre en Canvi Climàtic C3 i la Unitat d'Ecosistemes Aquàtics de l'IRTA. El seu objectiu és formar investigadors i especialistes en aquest àmbit, ja que, segons els seus promotors, existeix un buit en la formació de professionals que treballin en el rescat de dades climàtiques, en el seu control de qualitat i homogeneïtat, i en la reconstrucció de sèries històriques del clima.

Aquesta titulació es planteja com una formació "imprescindible" a l'hora de millorar les reconstruccions del clima passat i preveure'n l'evolució futura. L'impartiran professors i investigadors de la URV i de la Unitat d'Ecosistemes Aquàtics de l'IRTA. Està adreçat a investigadors d'àmbits molt diversos, ja que la investigació del canvi climàtic és cada vegada més multidisciplinària.

Abraça des d'estudiosos de l'àmbit de les ciències de la Terra fins a d'altres camps de la ciència -geògrafs, geòlegs, físics, biòlegs, químics o enòlegs-. La titulació s'estructura en dos quadrimestres, d'octubre a gener, i de febrer a juny. El segon quadrimestre serà per realitzar un treball de recerca tutoritzat. El període de preinscripció d'aquest màster oficial en Canvi Climàtic finalitza el 30 de juny.

Als alumnes se'ls ensenyaran tècniques de recerca i digitalització de dades, instruments i metodologies de control de qualitat i homogeneïtat de series climàtiques, anàlisi espacial i temporal de dades extremes, i impacte del canvi climàtic sobre la biosfera i els ecosistemes aquàtics. El programa inclou també tècniques i habilitats en recerca d'informació i presentació de comunicacions, i articles científics necessaris per a desenvolupar la seva carrera investigadora.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta