23 d’abril del 2013

Cultura admet que el Centre Picasso d'Horta de Sant Joan té el futur ‘complicat’



HORTA DE SANT JOAN (Terra Alta).- El director dels serveis territorials de Cultura, Francesc Ferrer, s’ha declarat aquest dimarts “molt pessimista” sobre el futur més immediat del Centre Picasso d’Orta. Fa uns dies, els responsables del centre picassià d’Horta de Sant Joan van advertir que el museu estava travessant importants dificultats econòmiques, a causa de la davallada de visitants i la retallada dels ajuts. De fet, fins i tot van alertar que el Centre Picasso podria arribar a tancar, si no aconsegueix el finançament necessari per organitzar noves exposicions que siguen atractives per al gran públic. També per rehabilitar l’antiga casa Abadia d’Horta de Sant Joan, on hauria de traslladar-se el museu. En aquest sentit, Ferrer ha explicat que fa uns dies van visitar Horta de Sant Joan acompanyats del director del Museu Picasso de Barcelona i del regidor de Cultura de la capital catalana.

Durant una entrevista a l'informatiu matinal de Canal 21 Ebre, el delegat de Cultura ha recordat que la Generalitat encara no té el pressupost aprovat i que, a més, el projecte del Centre Picasso d’Orta necessita una inversió molt important. Així, a banda dels més dos milions d’euros necessaris per fer les obres de rehabilitació i adequació de l’antiga casa Abadia, caldria garantir el manteniment de l’equipament i assumir els costos per organitzar a Horta de Sant Joan qualsevol exposició de l’obra de Picasso.

De fet, Ferrer ha assenyalat que, només en despeses de seguretat, l’organització de la nova exposició de Picasso que projectaven a Horta de Sant Joan hauria costat més de 7.500 euros. Segons el director dels serveis territorials de Cultura, totes aquestes circumstàncies li fan ser “molt pessimista” sobre la viabilitat de l’equipament, tot i la bona voluntat de les parts implicades en el funcionament del Centre Picasso d’Orta.

En canvi, l’altra cara de la moneda és la situació del nou Museu de Tortosa, que en pocs dies estrenarà la seua aula didàctica. Ferrer ha assenyalat que es tracta d’un projecte molt intel·ligent, que es pot complementar amb el Museu de les Terres de l’Ebre, amb seu a Amposta.

El delegat de Cultura destaca la vitalitat de la literatura ebrenca 

El director dels serveis territorials de Cultura, Francesc Ferrer, també ha aprofitat el seu pas per l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre per destacar la vitalitat i la importància de la literatura ebrenca, així com dels certàmens, jornades i premis literaris que s’organitzen arreu del territori. De fet, ha volgut felicitar tots aquells municipis que, tot i les dificultats econòmiques, mantenen la convocatòria de premis literaris, ja que és important no extingir unes iniciatives que sempre són enriquidores per a la cultura de les Terres de l’Ebre i del país.

D’altra banda, Ferrer ha destacat que quatre biblioteques del territori, les de Tortosa, Ulldecona, Roquetes i Alcanar, s’han afegit enguany a la celebració de la revetlla de Sant Jordi. De la mateixa manera, el director territorial de Cultura ha remarcat la implicació dels comerciants del nucli antic de Tortosa en les activitats de la diada de Sant Jordi. De fet, Ferrer ha recordat que la cultura és més que la identitat d’un poble, ja que també suposa creació de riquesa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta